Hlavní obsah

Fresh Film Fest: zelená je dobrá

– KARLOVY VARY • Aktualizováno
Právo, Kateřina Farná

Lázeňské město Karlovy Vary do neděle hostí mezinárodní festival studentských filmů a debutů. Slavností zahájení ve středu oslavovalo tvorbu mladých filmařů i zelenou barvu. Fresh Film Fest (FFF) je totiž nejen eko. Hlavním tématem vizuální koncepce je green screen, tedy zelené pozadí.

Článek

Mezi hosty ceremoniálu v režii Natálie Deákové z Činoherního divadla v Ústí nad Labem zasedli také ministr kultury Václav Jehlička, režisér, herec a porotce Miroslav Krobot, primátorka města Karlovy Vary Veronika Vlková nebo děkan FAMU Pavel Jech.

„Peníze v rozpočtu na příští rok jsou. Na městě uděláme maximum, aby se tady festival opět konal,“ reagovala primátorka Vlková před plným sálem v hotelu Thermal na to, že by se FFF mohl příští rok konat v jiném městě.

Dorazila také většina porotců pro pět sekcí - za všechny jmenujme maďarského režiséra Gézu M. Tótha (studentské animované a volné audiovizuální tvorby Theatre Optique) a Maxe Hoffmana (studentské filmy ze zemí střední Evropy Centropa.

Zahajovacím snímkem byla rekonstrukce událostí ze srpna 1968 světového klasika, českého režiséra Jana Němce. Film s názvem Holka Ferrari Dino byl uveden v pracovní verzi.

Tropická bouře Bena Stillera

.: Ben Stiller a Robert Downey Jr. (překvapivě zamaskován) ve snímku Tropická bouře.

Ve čtvrtek by si návštěvníci neměli nechat ujít soutěžní debut, japonský film Gachi Boy, nebo akční komedii Bena Stillera Tropickou bouři, v níž hlavní role ztvárnili Stiller, Robert Downey Jr. nebo Nick Nolte. Zápletkou americké novinky, jež zaznamenala už první divácké úspěchy za mořem, je, že se na natáčení největšího a nejnákladnějšího válečného filmu všech dob sejdou zářivé hollywoodské hvězdy. Ale jejich hra na film se pořádně zvrtne.

„Inspirovali mě herečtí kolegové, kteří absolvovali přípravku před nějakým válečným filmem a brblali, že to bylo k nepřežití. A tak jsem si představoval, jak by jim asi bylo ve skutečném válečném konfliktu. Tehdy se zrodila Tropická bouře,“ říká režisér, scenárista a herec v jedné osobě Ben Stiller.

Reklama

Související články

FFF: Praktické informace

V Karlových Varech ve středu začíná Fresh Film Fest. Přinášíme vám užitečné informace o ubytování, akreditacích nebo doprovodném programu.

Výběr článků

Načítám