Hlavní obsah

FFF: Praktické informace

– KARLOVY VARY

V Karlových Varech ve středu začíná Fresh Film Fest. Přinášíme vám užitečné informace o ubytování, akreditacích nebo doprovodném programu.

Foto: Sony BMG, Právo

Na FFF v rámci doprovodného programu vystoupí NiceLand.

Článek

Akreditace

U příležitosti svých pátých narozenin nabízí letos FFF pro všechny studenty akreditaci zdarma. Stačí jen na festivalové přepážce ukázat potvrzení o studiu nebo kartičku studenta. Ceny jsou však příznivé i pro všechny ostatní návštěvníky. Akreditace na celou dobu festivalu stojí 390 Kč, v prodeji budou i akreditace na konkrétní počet dnů (1 den/150 Kč, 2 dny/200 Kč, 3 dny/270 Kč, 4 dny/330 Kč) a vstupenky na jednotlivé projekce (stojí 50 Kč). Akreditace se budou prodávat na akreditační přepážce v kongresové hale hotelu Thermal v Karlových Varech.

Ubytování

Nejlevnější ubytování je možné ve Varech najít buď v trochu vzdálenějším kempu Březový háj (v chatce či vlastním stanu) anebo v blízkém Hostelu ve škole (ve vlastním spacáku za 95 Kč za osobu/noc), který se nachází tři minuty od festivalového centra v hotelu Thermal. Další ubytování v hotelech, penzionech a soukromí zařizuje pro návštěvníky festivalu lety prověřená Agentura Kawex (tel.: +420 353 224 594, www.kawex.cz, travel@kawex.cz). Více možností ubytování najdete na www.freshfilmfest.net.

Hosté a porotci

Českou republiku budou ve festivalových porotách zastupovat mimo jiné divadelní režisér, dramatik, pedagog a herec Miroslav Krobot nebo výtvarnice a nositelka Ceny Jindřicha Chalupeckého Kateřina Šedá. Mezi zahraničními porotci se objeví například začínající herec, režisér a scenárista, který studoval i na pražské FAMU, Max Hoffmann, syn slavného herce Dustina Hoffmanna, nebo na Oscara nominovaný maďarský animátor Géza M. Tóth.

Na festivalu ani letos nebudou chybět zástupci velkých zahraničních festivalů, kteří zde hledají nadějné mladé filmaře: Bernard Payen z Mezinárodního týdne kritiky Festivalu v Cannes, Cécile Nhoybouakong z festivalu Premiers Plans d’Angers, Ansgar Vogt z Berlinale Forum či Clarisse Robillard z Hlavního programu festivalu v Cannes. „Fresh Film Fest je teď již tradiční destinací pro významné lovce talentů z prestižních světových festivalů,“ říká Martin Pošta, ředitel FFF. „Potvrzuje to fakt, že má svoje pevné místo na světové festivalové mapě, “ dodává.

Doprovodný program

I letos je pro festivalové návštěvníky připraven pestrý a bohatý doprovodný program, na kterém si mohou odpočinou od sledování filmů nebo se také o filmu něco přiučit. Kromě divadelního představení, výstav a odborných diskuzí je připravena i řada koncertů a worKshopů.

V císařských Lázních I. bude po celou dobu festivalu otevřen Urban Wave Club, ve kterém během čtyř večerů vystoupí celkem dvanáct kapel a řada Djs. Mimo jiné zde zahraje Niceland se svojí novou kapelou, Scissorhands, Cartonage či Please the Trees. Z Djs je třeba zmínit duo Das Ende, Machine Funck DJ’s a DJ Tvykse.

Klub je otevřen vždy od 21.00 do 5.00. Začátky koncertů jsou ve 23.00. Vstup na jednotlivé koncerty stojí 120 Kč, s festivalovou akreditací sleva 50% a s platnou registrací na C–ZONE.CZ vstup dokonce zdarma.

V REC baru přímo v hotelu Thermal se odehraje v pátek od 19.00 hodin koncert Orchestru Sakra Buraja. Toto nestálé hudební uskupení dokáže zahrát téměř vše, na co si vzpomene. Jeho základem jsou tři saxofony – český, arménský a srbský v podání Vladimíra Chaba, Gieorgije Bagdasarova a Miloše Tomiće.

Workshopy

Mezi nejzajímavější akce bude rozhodně patřit třídenní workshop animační techniky zvané pixilace, což je technika výroby filmů z jednotlivě pořízených fotografií. Workshop povede srbský animátor a absolvent FAMU Miloš Tomić. Vzniklé práce budou promítnuty v rámci oficiálního festivalového programu.

Na festivalu budou také představeny nové filmové technologie rotoscoping a motion capture (optický snímač pohybu). Oba dva workshopy pro milovníky nejnovějších technologických hraček zajišťuje společnost Visual Connection, a.s. a její zástupci budou po prezentacích připraveni odpovídat jak na laické, tak i odborné dotazy z řad publika.

Reklama

Související témata:

Související články

Zahájení Fresh Film Festu s Janem Němcem

Mezinárodní studentský festival Fresh Film Fest (FFF) mění tvář. Vedle studentské tvorby se představí i celovečerní debuty. Pátý ročník FFF se koná v Karlových...

Výběr článků

Načítám