Hlavní obsah

Rockový strašák Alice Cooper v Brně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po osmi letech se do ČR vrací Alice Cooper, americký rockový zpěvák s charakteristickým make-upem, který působí na scéně už čtyřicet let. Vystoupí v Brně (Hala Rondo) 2. prosince.

Článek

Alice Cooper si zažil nejslavnější období v sedmdesátých letech minulého století, ale desky vydává dodnes. Jeho letošní novinka (již pětadvacátá) se jmenuje Along Came a Spider. V Brně zahraje nové písně i známé starší hity.

Alice Cooper (vl. jménem Vincent Damon Furnier) se narodil v roce 1948 v Detroitu. V šedesátých letech působil ve studentských kapelách, které se ale příliš neproslavily. V sedmdesátých letech se ho v Detroitu ujal producent Bob Ezrin. Cooper tehdy konečně zažil slávu, když dozrála doba pro jednoduché a úderné hard-rockové písničky spojené s bláznivou jevištní show plnou efektů. Podobně se tehdy proslavila skupina Kiss.

Prorazil s deskami Love It To Death a Billion Dollar Babies. Po problémech s alkoholem se Cooper v osmdesátých letech znovu vrátil a bořil hitparády s albem Trash, které přineslo velký hit Poison.

V devadesátých letech se pokusil o stylový skok a vrhnul se na temnější metal, ale jeho novinky propadly. Staří fanoušci chtěli starého Alice Coopera a na novém albu Along Came a Spider se jim vrátil - s klasicky hardrockovými riffy i chraplavými ale melodickými refrény

Reklama

Výběr článků

Načítám