Hlavní obsah

Madonna promítla záběry Hitlera, Mugabeho a McCaina

Právo, ČTK, jaš

Americká zpěvačka Madonna zahájila v sobotu večer na stadiónu Millenium ve velšském Cardiffu své aktuální turné Sticky & Sweet. Naplánované je až do konce listopadu a čerstvě padesátiletá zpěvačka hned na jeho startu ukázala, že umí náležitě šokovat.

Článek

Opřela se do prezidentského kandidáta amerických republikánů Johna McCaina. Během koncertu se na plátně objevily záběry válek a důsledků globálního oteplování, následovala fotografie Adolfa Hitlera, zimbabwského diktátora Roberta Mugabeho a nakonec Johna McCaina. Naopak v další sekvenci obrázků se vedle sebe objevili John Lennon, Al Gore a McCainův demokratický soupeř Barack Obama.

Madonninu koncertní šňůru ale kritizoval britský deník Daily Mail. Podle něj zpěvačka zejména kvůli cestování soukromým letadlem vyprodukuje během turné přes 1600 tun oxidu uhličitého (CO2), který patří mezi příčiny globálních změn klimatu. Stejné množství CO2 vytvoří podle Daily Mail 160 průměrných Britů za rok. Madonna přitom na loňském koncertu Live Earth prohlašovala, že se chce chovat zodpovědně k životnímu prostředí, a k témuž vyzývala své posluchače.

Madonna má na turné 3,5 tisíce druhů oblečení a sto párů obuvi, které veze ve třiceti speciálních kufrech. Při převlékání a líčení je jí k dispozici devět osob, pět jí pomáhá převlékat se mezi písněmi během koncertu. Šaty, ve kterých koncert otevře, pro ni ušil módní dům Givenchy. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám