Hlavní obsah

Točí se nová česká pohádková komedie

Právo, Věra Míšková

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta nechce vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka nebo peklo na zemi? Bude legrace!, slibuje režisér Miloslav Šmídmajer, který pohádku Peklo s princeznou v těchto dnech natáčí na překrásných místech Čech i Moravy – v Adršpachu, Kouřimi, ve Frýdlantu, Kroměříži, v Dolském mlýně v Hřensku a ve Skalice u České Lípy.

Článek

Do hlavních rolí tohoto veselého pohádkového příběhu pro celou rodinu pozval mladé hvězdy současného filmu Terezu Voříškovou a Jiřího Mádla. Pohádku napsal Miroslav Buberle, s nímž na scénáři spolupracovali Marie Poledňáková a Miloslav Šmídmajer a vyprávějí v ní o princezně Anetě (Voříšková), která se za žádnou cenu nechtěla vdávat. A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (Mádl) ze sousední země, kterému byla kdysi zaslíbena výměnou za ochranu království. Jeronýmův otec král Bedřich však na sňatku trvá, protože sní o velké říši a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války.

Jak tedy princeznu zachránit a přitom úmluvu neporušit? Dobrácký král Leopold vymyslí geniální lest: rozhlásí, že se o jeho dceru uchází sám Lucifer! Předpokládá totiž, že nešika Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Jenže se to všechno zamotá a zaplete jako v každé komediální pohádce a bude trvat hezkou chvilku, než všechno – jako v každé pohádce - dobře dopadne.

Zatím zažili horké chvilky při natáčení i někteří herci. Jirku Mádla například čekala v Adršpachu scéna pádu do hlubokého jezírka, které mohlo skočit špatně, protože podle scénáře neumí plavat. Jirka sice plavat umí, ale zase se bojí výšek. Přesto požádal režiséra, aby mohl ze skály skočit sám – a dopadlo to skvěle, „topil“ se prý opravdu ukázkově a vzorně.

V Kouřimi se natáčelo hlavně setkání princezny Anety s její někdejší chůvou (Bára Kodetová), která se sice provdala za kováře (Martin Stránský), ale pro Anetu, které už dávno zemřela maminka, je to stále velmi blízký člověk – své chůvě se může svěřit se vším.

Nádherné prostředí hradu a zámku ve Frýdlantu se zase stalo dočasným sídlem bojovného krále Bedřicha (Václav Postránecký) a jeho krásné choti Viktorie (Zlata Adamovská), na kroměřížském zámku sídlil král Leopold (Petr Nárožný) a jeho dcera Aneta. Premiéra filmu, který v vzniká v koprodukci společnosti Bio Illusion a České televize, je plánována na leden 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám