Hlavní obsah

Muzikál Adéla ještě nevečeřela bude jak v Praze, tak v Uherském Hradišti

Právo, rh

Muzikál podle populární filmové komedie Jiřího Brdečky a Oldřicha Lipského Adéla ještě nevečeřela připravuje společně Slovácké divadlo v Uherském Hradišti a pražské Divadlo Broadway. Režisérem a choreografem obou inscenací bude Radek Balaš, který je i autorem libreta podle původní filmové povídky a scénáře.

Foto: Foto ČTK, Právo

Předobrazem muzikálu je stejnojmenný film.

Článek

První premiéra se uskuteční 6. září v Uherském Hradišti, odkud již před prázdninami hlásí, že jsou připraveni a v září jen doladí detaily a osvěží paměť.

„Ve Slováckém divadle pracuji pravidelně a s přípravou každé nové inscenace hercům pomaličku zdvihám onu pomyslnou laťku náročnosti, abych zjistil, kdy konečně narazím na strop jejich možností. Jenomže oni mě zatím pokaždé převezli a laťku s přehledem přeskočili. Bojím se, že nakonec nebudu stačit já jim. Je tady výtečný soubor,“ vzkázal do Práva režisér Balaš, který do role Nicka Cartera obsadil nositele Ceny Thálie Tomáše Šulaje. V muzikálu si prý zahraje i starosta Uherského Hradiště, který kvůli tomu podstupuje náročnou odtučňovací kúru. V Divadle Broadway bude mít Adéla premiéru v říjnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám