Hlavní obsah

Zpoždění Harryho Pottera naštvalo fanoušky

Rozhodnutí filmového studia Warner Bros. odložit o osm měsíců premiéru dalšího dílu filmové ságy o čarodějnickém učni Harry Potterovi rozlítilo mnohé fanoušky. Ti si nyní vylévají zlost a organizují petice na internetových stránkách věnovaných tomuto celosvětovému literárnímu a filmovému fenoménu posledního desetiletí. Informovala o tom na své internetové stránce americká televize ABC.

Foto: Jiří Janda, ČTK

Fandové Harryho Pottera (Ilustrační foto)

Článek

„Jsem rozhodnutím Warner Bros. totálně zhnusený,“ píše jeden ze zklamaných příznivců na diskusním fóru webu MuggleNet. „Je mi naprosto jasné, že toto rozhodnutí motivovaly prachy a jenom prachy,“ dodal.

Fanoušci svou nelibost přenášejí i na stránky Facebook a YouTube, kde dokonce vyzývají k bojkotu premiéry snímku. V oběhu je také několik internetových petic, přičemž jedna z nich již získala 35 tisíc podpisů. Někteří „potterovci“ prý dokonce plánují protestovat u sídla Warner Bros. v New Yorku.

Šestý díl potterovských příběhů, nazvaný Harry Potter a Princ dvojí krve, který měl přijít do kin už v listopadu, bude mít podle čtvrtečního tiskového prohlášení „Warnerů“ premiéru ve Spojených státech až 17. července 2009. Osmiměsíční odklad premiéry zdůvodnil prezident společnosti Alan Horn tím, že výhodnější pro uvedení filmu je letní sezona a také je třeba překonat následky stávky scenáristů z minulé zimy.

Zpravodajská stanice Fox News rovněž spekuluje, že ke zpoždění přispěl i záměr představitele hlavní role Daniela Radcliffa hrát nahý v divadelní hře Equus na newyorské Broadwayi. Hollywoodské studio tak prý chce posunutou premiérou zabránit "pošpinění" cudného obrazu obrýleného čaroděje-začátečníka.

Knižní vydání příběhů čarodějnického učně z Bradavic obsahuje sedm dílů, ale studio Warner Bros. se rozhodlo natočit z posledního dílu nazvaného Harry Potter a relikvie smrti dva filmy. Ty se objeví v kinech v roce 2010 a 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám