Hlavní obsah

Pořadatelé trutnovského festivalu tají přesný program, internet je zrazuje

Pořadatelé nejdéle existujícího tuzemského open air festivalu Trutnov, jehož první ročník se konal v roce 1987, letos lákají na metalové Soul Fly i na následovníky Iggyho Popa The Subways. Stephen Marley nakonec nevystoupí, protože se zranil. Ovšem naplánovat si cestu na vystoupení oblíbené kapely nejde, termíny vystoupení se pořadatelé rozhodli předem nezveřejnit.

Článek

„Rozhodli jsme se program nezveřejňovat,“ sdělila v úterý Novinkám tisková mluvčí festivalu, který se rád označuje za „český Woodstock“ Eva Navrátilová. Uvedla pouze, že slavní představitelé kalifornského ska punku, mexickou kulturou inspirovaní Voodoo Glow Skulls vystoupí už ve čtvrtek.

Krok je to paradoxní, protože většina kapel termíny koncertů zveřejňuje na svých webech. A tak mnozí asi neuvidí The Subways, protože hrají podle svého webu už ve čtvrtek a ne všichni si stihli zařídit volno.

Metaloví Soulfly vedení Maxem Cavalerou zahrají 23. srpna, komu se však nechce do Trutnova, může o den později vyrazit do Roxy.

Lidem, kteří mají zájem jen o některé z kapel, jež na svých stránkách nezveřejnily termíny koncertů,  tedy nezbývá než jet na celý festival, nebo se vzdát návštěvy koncertu svých oblíbenců. Dramaturgie Trutnova byla vždy specifická s řadou špílců, jakým je letos vystoupení Pavla Bobka a návštěva představitele Vinnetoua, ne každému je to ale zrovna milé a vzhledem k nejasnému počasí se mu nemusí v areálu chtít zůstat celou dobu.

Lze pochopit, že se festival snaží odlišit od ostatních akcí, které rostou jak houby po dešti, ale není pravda, že Trutnov nikdy předem nezveřejňoval, kdo kdy vystoupí, jak sdělila mluvčí Novinkám minulý týden. V roce 2003 bylo předem známo, kdy hrají Suicidal Tendencies a švédští Clawfinger. A tento krok spíše publikum odradí.

Shelter se dali dohromady jen kvůli festivalu

Přitom festival nabízí jednu skutečnou raritu, a to je vystoupení legendárních představitelů newyorského hard coru Shelter. Podle informace Novinek se momentálně neaktivní skupina, kterou vede vyznavač Krśny Ray Cappo, dala dohromady jen kvůli vystoupení na festivalu a nikde jinde nehraje.

Shelter jsou uváděni na plakátech jako Shelter/Youth Of Today, byť na svém webu nic takového Shelter neuvádějí. Navrátilová to zdůvodnila takto: „V obou skupinách působil stejný zpěvák Ray Cappo a Shelter hrají i některé písně od Youth Of Today.“ Nedodala ovšem, že v kapele hraje i Ken Olden, který hrál před čtyřmi lety s obnovenými Youth Of Today, takže ono označení není zcela zcestné.

Zaznít by podle informací Novinek mělo osm skladeb od Shelter a čtyři od Youth Of Today.  Kdy budou hrát se však tají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám