Hlavní obsah

R. E. M. v neděli rozohní Prahu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká formace R. E. M. se v neděli večer představí českému publiku. Vystoupí na fotbalovém stadionu pražské Slavie a její koncert začne ve 20 hodin. Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts Právu řekl: „Na místě budou v prodeji vstupenky ve všech cenových relacích. Nevím jen, jestli ještě zbudou nějaké k stání pod pódium.“ Stadión bude otevřen v 17 hodin. Předskupina The Duke Spirit vystoupí v 19 hodin, R. E. M. o hodinu později. Koncert skončí ve 22 hodin.

Článek

R. E. M. slibují, že v Praze představí většinu svého čerstvého alba Accelerate. Vyšlo letos v dubnu a kapela se na něm vrátila k rockovému zvuku, který měla na začátku své kariéry v osmdesátých letech. Zpěvák Michael Stipe, kytarista Peter Buck a baskytarista Mike Mills, základní členové R. E. M., jsou na evropské části turné k desce od července. Dnes se představí na feastivalu Sziget v Maďarsku, do Prahy přiletí zítra.

R. E. M. vznikli v roce 1980 v americkém padesátitisícovém městě Athens v Georgii. První singl Radio Free Europe vydali o rok později. Debutové album Murmur vyšlo ve třiaosmdesátém.

Od alternativního rockového stylu prvních desek se v devadesátých letech kapela posunula k poprockovému vyznění. Získala si světovou popularitu, oblažila posluchače několika nadčasovými hity (Losing My Religion, The One I Love, Man On The Moon, Everybody Hurts aj.).

R. E. M., především zpěvák Michael Stipe, se angažují také na politickém poli. Naposledy napsali na začátku srpna dopis oběma americkým prezidentským kandidátům, aby se zabývali obnovou povodněmi poškozeného města New Orleans.

Reklama

Výběr článků

Načítám