Hlavní obsah

Philippe Jaroussky zakončí slavnosti staré hudby

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský kontratenorista Philippe Jaroussky a český barokní soubor Musica Florea pod vedením Marka Štryncla zakončí Letní slavnosti staré hudby v neděli 17. srpna ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

Článek

Jaroussky a Musica Florea vzdají společně hold jednomu z nejvýznamnějších komponistů období vrcholného baroka Janu Dismasi Zelenkovi.

„Bravurní technika a lyrický soprán Philippa Jarousského fascinuje široké vrstvy posluchačů bez rozdílu věku. Dílo J. D. Zelenky přednesené v jeho podání a za doprovodu souboru Musica Florea bude jistě důstojným rozloučením s letošním ročníkem Letních slavností staré hudby,“ říká ředitelka přehlídky Markéta Semerádová.

Jaroussky zazpívá výběr z lamentací a árií J. D. Zelenky Sub olea pacis et palma virtutis (Melodrama de Sancto Wenceslao) nebo Lamentationes Jeremiae Prophetae. Musica Florea zmíněné dílo vydala v roce 2001 na nahrávce Supraphonu.

Vstupenky na závěrečný koncert jsou v prodeji v pokladně pořadatele (Pokladna Collegium Marianum v Melantrichově ulici), v síti Ticketpro a v Kulturním a informačním středisku Obecního domu. Ceny vstupenek jsou od 250 do 500 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám