Hlavní obsah

George Clooney zfilmuje thriller o procesu s řidičem bin Ládina

Právo, Šárka Hellerová

Americký herec George Clooney koupil práva na zfilmování thrilleru Jonathana Mahlera The Challenge. Populární dílo vypráví o dlouhodobé kampani vedené právníkem amerického námořnictva Charlesem Swiftem a profesorem Georgetownské univerzity Nealem Katyalem, kteří se zasazovali o spravedlivý soudní proces pro Salima Hamdana, řidiče a bodyguarda nejhledanějšího teroristy Usámy bin Ládina a jednoho z vězňů na vojenské základně Guantánamo.

Foto: Právo

George Clooney

Článek

Je pravděpodobné, že si Clooney sám ve snímku zahraje jednu z hlavních rolí, napíše scénář a film bude i sám režírovat.

Ostatně je to naprosto běžné u většiny filmů produkovaných firmou Smoke House, kterou Clooney spoluvlastní a která se v čele s Rossem Katzem, producentem filmů jako Ztraceno v překladu nebo Marie Antoinetta, postará o vznik nového filmového thrilleru.

Mahlerova kniha končí v roce 2006, autor ji plánuje rozšířit

Podle internetových stránek amerického časopisu Variety ovšem Clooneyho mluvčí prohlásil, že žádné definitivní rozhodnutí o obsazení rolí dosud nepadlo.

Rodilý Jemenec Hamdan byl 7. srpna letošního roku shledán vinným za materiální podporu terorismu, ale vážnějších obvinění byl zproštěn. Je odsouzen k vězení na dobu šedesáti šesti měsíců.

Mahlerova kniha končí v roce 2006, ale autor ji plánuje rozšířit a zahrnout do ní verdikt soudu. Zda ten bude i součástí filmu, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Související články

Premiéry - Temný rytíř a Mamma Mia!

Tento týden mají premiéru pouze dva filmy, ale oba aspirují na kasovní trháky léta. Opěvovaný Temný rytíř dorazil konečně i k nám a doprovází ho hvězdně...

Premiéry - VALL-I, Konečně spolu i Sirotčinec

Ze čtyř nových filmů tohoto týdne v kinech se můžete rozhodovat, zda zajdete na animovaný snímek studia Pixar WALL-I, tragikomický příběh v režii Helen Huntové...

Do kin přichází nový snímek od Pixaru VALL-I

„Je to nejlepší film od Pixaru!“ - „Je to nejhorší film od Pixaru!“ I tyhle dvě zrcadlově odlišné reakce jsem zaslechl kolem sebe po zhlédnutí nového snímku...

Výběr článků

Načítám