Hlavní obsah

Leon Ware psal pro Michaela Jacksona i Marvina Gaye

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leon Ware se pohybuje v oblasti mezi popem a jazzem už od roku 1972, ale jako o sólovém umělci o něm asi mnoho lidí slyší poprvé. Je to způsobeno tím, že Ware pracoval především jako autor a producent a z jeho spolupráce v průběhu desetiletí profitovali takové hvězdy jako Michael Jackson či Marvin Gaye. Právě vydal sólové album Moon Ride.

Článek

Ware stojí např. za hity I Wanna Be Where You Are (Michael Jackson), Body Heat (spolupráce s Quincy Jonesem) a I Want You (Marvin Gaye), pracoval s desítkami dalších umělců od jazzu až po hip-hop. Naposledy např. s hvězdou současného amerického nu-soulu Johnem Legendem a hip-hopery Tupacem a Ice Cubem. Čas od času vydával i sólová alba.

Moon Ride je především meditační oddechovou deskou, na které si autor a zpěvák v jedné osobě pohrává s línými klávesovými náladami a proplétá styl Marvina Gaye s bensonovským smooth jazzem. Ve skladbě Loceans dospívá až k modernímu acid zvuku.

Album neobsahuje prvoplánové hity, není moc funky a někomu se snad na první poslech může zdát i poněkud nudné. Když mu ale věnujete více času, možná vás chytne svými uvolněnými rytmy a tlumeným jazzově laděným vokálem.

Reklama

Výběr článků

Načítám