Hlavní obsah

VIDEO: Oliver Stone vypustil ukázku z filmu o Bushovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Oliver Stone už ztratil hodně ze své kontroverzní pověsti, ale když točí filmu o Georgi Bushovi, určitě to není nezajímavé. Na internetu nyní koluje trailer k filmu s jednoduchým názvem W.

Článek

Mladého Bushe hraje Josh Brolin a v traileru je vidět především konflikt s otcem, který ho považuje za marnotratníka a flákače. "Co si myslíš, že jsi - Kennedy?" klade mu výchovnou otázku. K tomu hraje zřejmě ironicky míněná skladba What a Wonderful World.

Server Gawker poznamenal, že ukázka působí trochu přihlouple a klade si otázku, zda Stone natočil vážně míněný, nebo spíše stupidní film.

Snímek má mít premiéru v USA 17. října. Bushovu ženu Lauru hraje Elizabeth Banksová, jeho otce George Bushe staršího James Cromwell, matku Barbaru Bushovou Ellen Burstynová a Condoleezzu Riceovou Thandie Newtonová.

Bush je prý praštěný

Režisér Oliver Stone se netají tím, že snímek pojednal trochu komicky. Dokonce řekl, že film může být legrace, protože Bush je legrační. "Je neohrabaný a praštěný a pořád dělá obličeje," uvedl.

Stone už natočil filmy o prezidentech Johnu F. Kennedym a Richardu Nixonovi. Slavná je jeho Četa a také film o kultovní rockové skupině The Doors a zpěváku Jimu Morrisonovi, který se ovšem setkal s kritikou člena The Doors Raye Manzareka.

S velkými rozpaky byl přijat (hlavně v Evropě) jeho velkofilm World Trade Center o teroristických útocích z 11. září. Jeden český filmový kritik se vyjádřil, že vypadá, jako kdyby ho napsal George W. Bush společně s Dietlem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám