Hlavní obsah

V Maďarsku začíná festival Sziget

Právo, JAŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Budapešti odstartoval festival Sziget, který je od roku 1993 symbolem zábavy a nezapomenutelného kulturního výletu. Akce začala již 11. srpna tzv. dnem maďarských hitů uplynulého půlstoletí.

Článek

12. srpna je na programu koncert britské skupiny Iron Maiden. Doprovodí ji Lauren Harrisová, dcera baskytaristy britské kapely Steva Harrise. Naostro festival začne 13. srpna a potrvá do 18. srpna.

Pro 60 programových míst přichystali pořadatelé na 200 produkcí. Hvězdami středečního programu (13. 8.) budou mimo jiné Alanis Morissette, The Kooks nebo Flogging Molly.

R.E.M., Sex Pistols, Transglobal Underground a další

Ve čtvrtek se návštěvníci budou nejvíce těšit na Jamiroquai a Kaiser Chiefs, v pátek na Sex Pistols, Transglobal Underground nebo německé Die Ärzte.

V sobotu se na post hlavních hvězd vyhoupli Roisín Murphy, Serj Tankian, Goran Bregovič a R. E. M., v neděli pak The Killers či Babyshambles. Ve čtvrtek 14. srpna se představí i česká skupina Sunshine.

Ke zhlédnutí budou také divadelní představení, tanec, výstavy, číst se bude z prozaických děl i poezie. Festival přivítá sólisty Švédského královského baletu i Vietnamské národní vodní loutkové divadlo.

Reklama

Související články

Iron Maiden neztratili formu

Na pražském stadiónu Eden se v pátek sešli metaloví nadšenci odění převážně v černých tričkách s nápisy, které nenechaly nikoho na pochybách, kdo že to zavítal...

Výběr článků

Načítám