Hlavní obsah

Nejvíce vydělávající hollywoodskou herečkou je Diazová

Nejlépe vydělávající herečkou Hollywoodu je Cameron Diazová. Podle ekonomického magazínu Forbes si pětatřicetiletá Diazová za jeden rok vydělala 50 miliónů dolarů (asi 808 miliónů Kč). Na druhé příčce žebříčku je třiadvacetiletá britská kráska Keira Knightleyová, známá například z filmové série Piráti z Karibiku, jejíž honoráře dosáhly 32 miliónů dolarů (asi 517 miliónů Kč).

Foto: Lucas Jackson , Reuters

Cameron Diazová

Článek

Na třetím místě nejlépe vydělávajících hereček je devětatřicetiletá Jennifer Anistonová, hvězda seriálu Přátelé. Příjmy byly vyčísleny za období od června 2007 do června 2008. Časopis do celkové částky zahrnuje nejen herecké gáže, ale i vedlejší příjmy z reklamy, které rozhodně nejsou zanedbatelné.

O čtvrté místo v žebříčku nejvyšších příjmů se dělí dvě držitelky Oscara, Reese Witherspoonová a Gwyneth Paltrowová, které za uvedené období získaly po 25 miliónech dolarů (asi 404 milióny Kč). První z nich je navíc "světovou velvyslankyní" kosmetické firmy Avon, druhá tváří kosmetické společnosti Estée Lauder.

Na dalších místech následují Jodie Fosterová, Sarah Jessica Parkerová, Meryl Streepová a Amy Adamsová. První desítku pak uzavírá Angelina Jolie s ročním příjmem 14 miliónů dolarů (asi 226 miliónů Kč).

Již o něco dříve Forbes zveřejnil příjmový žebříček hollywoodských herců. Vede jej Will Smith, hvězda filmu Hancock, s 80 milióny dolarů (asi 1,3 miliardy Kč), následovaný Johnnym Deppem se 72 milióny dolarů (asi 1,16 miliardy Kč) a Eddiem Murphym s 55 milióny dolarů (asi 889 miliónů Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám