Hlavní obsah

Paul Newman vzdává boj s rakovinou, chce zemřít doma

Novinky, Stanislav Dvořák

Podle deníku The Sun ukončil americký herec Paul Newman chemoterapii v newyorské nemocnici a rozhodl se odjet domů. Údajně řekl, že mu zbývají jen týdny života a chce umřít obklopen svou rodinou.

Článek

Newmana zachytili fotografové ve chvíli, kdy opouštěl nemocnici Weill Cornell Medical Center v New Yorku na vozíku. “Nechtěl umřít v nemocnici,” sdělil listu nejmenovaný rodinný přítel, "manželka Joanne a jeho dcery jsou zdrcené smutkem".

Oscarová hvězda v posledních dnech dávala do pořádku své majetkové záležitosti. Jednomu příteli věnoval Newman své Ferrari, což prý rozzlobilo jeho děti, které nechtějí přijmout zjevnou blížící se smrt.

"Ten náhlý nápad děti rozladil," uvedl nejmenovaný zdroj, "je pro ně těžké se vyrovnat s tím, co se děje.”

V červnu 2008 vydal Newman krátké prohlášení o tom, že se mu "vede dobře", ale zahraniční média to vesměs popírají.

Deset nominací na Oscara

Newman, který byl nominován na deset Oscarů a získal jednoho za film Barva peněz, už od roku 2007 nehraje. Exceloval například ve snímcích Butch Cassidy a Sundance Kid, Podraz a Frajer Luke.

:. Takhle vypadali Newman s Refordem v roce 1969 ve slavném filmu Butch Cassidy and the Sundance Kid.foto: 20th Century Fox

V květnu se herec vzdal režírování divadelní adaptace románu Johna Steinbecka O myších a lidech, kterou má letos uvést divadelní společnost Westport Country Playhouse ve městě Westport ve státě Connecticut. Divadlo, které řídí Newmanova žena Joanne Woodwardová, by mělo hru uvést v říjnu. Na režisérském křesle Newmana nahradí Mark Lamos.

Reklama

Výběr článků

Načítám