Hlavní obsah

Studenti filmových škol představí své práce v Noci filmových nadějí

Novinky, Stanislav Dvořák

TV Nova čas od času věnuje noční hodiny tvůrčím pokusům studentů filmových škol. Tentokrát proběhne Noc filmových nadějí v noci z 15. na 16. srpna 2008. Současně se budou filmy promítat i na velkém plátně v pražském Klubu Lávka, kde proběhne tématická párty.

Článek

"Noc filmových nadějí začíná od 23:45. Během pětihodinového maratónu bude promítnuto 33 snímků 9 škol – FAMU Praha, Univerzity Tomáše Bati Zlín, Střední průmyslové školy sdělovací techniky Praha, Akademie Miroslava Ondříčka Písek, Filmové školy Zlín, SVOŠF Písek a Vysoké školy uměleckoprůmyslové Praha, které jsou již tradičními účastníky NFN a k nimž se nově připojily Vyšší odborná škola grafická v Jihlavě a pražská Literární akademie Josefa Škvoreckého," uvedla Michaela Fričová z TV Nova.

Aktuální přehlídku zahájí studentský film renomovaného režiséra Tomáše Vorla To můj Láďa z r. 1982, v němž si zahrála Eva Holubová. Tomáš Vorel bude také hlavním hostem Noci filmových nadějí v Klubu Lávka, která začne v pátek 15. 8. ve 22.00 hodin.

O živé vstupy se postarají moderátoři Veronika Forejtová, Tomáš Hauptvogel a Jan Čtvrtečka. Hudební program zajistí skupina Airfare a performer Dominik Turza.

Od 16. 8. budou studentské filmy umístěny na internetových stránkách Novy, kde můžete hlasovat pro nejlepší snímek. Jeho producent (tedy škola), obdrží 100 000 Kč na další tvorbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám