Hlavní obsah

Jamajčan Horace Andy vystoupí na podzim v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Horace Andy vystoupí se skupinou Dub Asante Band v pražském klubu Roxy 4. listopadu. V oblasti reggae a dubu se pohybuje už od 60. let minulého století.

Článek

Horace Andy (vlastním jménem Horace Hinds) se narodil v roce 1951 nedaleko jamajského Kingstonu. Inspirací ke zpěvu mu byl jeho bratranec Justin Hinds, který si v šedesátých letech na Jamajce vydobyl slávu se skupinou Justin Hinds & the Dominoes.

Horace se pokusil v šestnácti letech prorazit se singlem This Is a Black Man's Country, ale neuspěl. Trvalo ještě několik let, než se jeho jméno stalo známějším. Na začátku 70. let přišel s písničkami Got to Be Sure, Fever a Mr Bassie, hvězdný status mu definitivně přinesla hitovka Skylarking, která se dostala do čela jamajské hitparády.

V posledních letech Horace Andy spolupracoval na deskách skupiny Massive Attack a odzpíval s nimi i několik koncertních turné.

Vstupenky na koncert lze koupit v sítích Ticketstream, Ticketpro a Ticketportal za 390 Kč + poplatky, na místě za 490 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám