Hlavní obsah

Kmotr se mění v další počítačovou hru, režisér Coppola není nadšen

Novinky, Stanislav Dvořák

Obrovský komerční úspěch zaznamenala nedávno hra Godfather (Kmotr) podle stejnojmenného amerického filmu, který je mnohými považován za nejlepší americký snímek všech dob. Firma EA ohlásila brzký příchod druhého dílu. Někteří herci z filmu na hře spolupracují, ale režisér Francis Ford Coppola, který první hru kritizoval, se od projektu opět distancuje, uvedl server Variety.

Článek

První hry Kmotr se legálně prodalo více než 4 milióny kopií a přestože nelegálních kopií bylo nepochybně mnohem více, pro filmu EA to znamenalo jen v USA zisk přes 62 miliónů dolarů..

Další díl bude vycházet z děje druhého filmu (The Godfather Part II), ale vynechá pasáže z raného období Vita Corleona. Stejně jako v prvním dílu bude hráč novým členem klanu Corleonů a jeho úkolem bude stoupat po žebříčku významnosti.

"Pohledy do minulosti, které vypadají skvěle ve filmu, ve hře moc nefungují," vysvětluje Nick Earl ze společnosti EA. "My jsme si vytvořili vlastní příběh, který je propletený s tím filmovým a shoduje se s ním v nejdůležitějších momentech."

Většina herců z Kmotra (výjimkou je Al Pacino) souhlasí s tím, aby postavy ve hře vypadaly jako oni a Robert Duvall, který hrál Toma Hagena, dokonce provází hru svým hlasem.

Kmotr je jednou z mnoha her založených na slavných fimech, častý je i opačný postup, kdy se podle her natáčejí filmy, kritici je ale většinou považují za nepovedené nebo přímo za propadáky.

Hra Kmotr 2 by měla být na trhu v roce 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám