Hlavní obsah

V pátek zahraje Iron Maiden v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den po padesátých narozeninách zpěváka Bruce Dickinsona, které oslavil ve čtvrtek koncertem ve Varšavě, se v Praze představí nejdůležitější skupina Nové vlny britského heavy metalu Iron Maiden. Vystoupí před dvacátou hodinou na fotbalovém stadiónu pražské Slavie.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Zpěvák Iron Maiden Bruce Dickinson oslavil padesátiny.

Článek

Koncert je součástí turné Somewhere Back In Time – World Tour 08, které navazuje na šňůru World Slavery Tour, jež se uskutečnila před čtyřiadvaceti lety. Tehdy Britové propagovali album Powerslave a stejně jako tenkrát i nyní bude mít scéna zlatavou podobu se stylizovanou mumií uprostřed.

V sobotu měla kapela špatný den. V Aténách jí kdosi v zákulisí odcizil kytaru, respektive Adrianu Smithovi. Na svých internetových stránkách formace uvádí, že jde o bílý model Jackson Strat Col, vyrobený osobně pro Smithe. Zloděj těžko nástroj prodá, jelikož existuje jen v jediném exempláři. Kapela se rozhodla nálezce nástroje odměnit bundou z turné, podpisy a osobním poděkováním.

Stadión Slavie bude otevřen v 16 hodin. V 18 hodin bude hrát skupina Salamandra, v 19.05 Lauren Harris, dcera baskytaristy Iron Maiden Stevea, a pět minut před dvacátou hodinou začnou hlavní hvězdy večera. Koncert skončí ve 22 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Iron Maiden nás přijedou vrátit do 80. let

Připravte kožené kalhoty a džínové bundy s výšivkou Iron Maiden, 8. srpna 2008 totiž do Prahy dorazí klasičtí metaloví dinosauři se svou výpravnou retro show...

Výběr článků

Načítám