Hlavní obsah

Ztracené poklady z Motownu, Staxu či Verve jsou na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Velké Británii spustili v těchto dnech internetový server Lost Tunes, který nadchne zájemce o menšinové hudební žánry. Nejde o běžný internetový obchod, který se snaží ohromit tím, že nabízí milión nahrávek, ale spíše server pro fajnšmekry. Nabízí mimo jiné množství rarit z archívů labelů Motown, Stax, Decca či Verve, které nelze koupit nikde jinde.

Článek

Zájemci o jazz, jazzrock, soul, funk, ska či reggae mohou na Lost Tunes trávit dlouhé hodiny poslechem hudby nebo stahovat zpoplatněné mp3. Lost Tunes se zaměřuje pouze na kvalitní a méně známé nahrávky, v současnosti je v nabídce 829 desek a z nich 130 exkluzivních, které v běžných obchodech nenaleznete.

Díky dobře zpracovanému systému vyhledávání se může uživatel vypravit na objevitelskou cestu hudebními dějinami. Lze si zvolit např. americké blues výhradně ze 70. let minulého století nebo acid-folk z 60. let.

Také lze vybrat desky pouze od konkrétního vydavatele. Narozdíl od většiny komerčně orientovaných internetových obchodů zde audioukázky netrvají 30 vteřin, ale celou minutu.

Orientace na náročnější klientelu je vidět i v tom, že nabízené mp3 jsou podle informací Lost Tunes ve vyšší kvalitě, než má iTunes (320kbps). Pokud si mp3 stáhnete, neomezuje vás žádná softwarová ochrana, lze je volně kopírovat, vypalovat a přehrávat na všech přístrojích.

Server sám sebe prezentuje jako "malý lokální obchůdek s týmem lidí, kteří vám chtějí pomoci najít tu nejlepší muziku". Ať už je to jakkoliv, zadávat zde do vyhledávače jména jako Madonna nebo Britney Spears je zcela zbytečné, nic takového se tu neprodává.

Reklama

Výběr článků

Načítám