Hlavní obsah

Nestydatý kankán se zrodil pro prkna Moulin Rouge

Právo,

Do Prahy přijel marketingový ředitel slavného francouzského kabaretu Moulin Rouge Jean-Luc Péhau-Ricau. Kabaret na pařížském Boulevard de Clichy nedaleko Montmartru oslaví v příštím roce 120 let od svého založení. Právě pro prkna Moulin Rouge se zrodil světoznámý, v době svého založení až „nestydatý“ tanec kankán. Kabaret přežil mnoho historických událostí včetně obou světových válek a stal se symbolem a nedílnou součástí Francie.

Foto: Profimedia.cz

Moulin Rouge se i v budoucnosti bude snažit zachovat tradiční koncepci představení.

Článek

Náplní práce Péhau-Ricaua je mimo jiné udržovat tento tradiční symbol v povědomí veřejnosti. Na scénách kabaretu se během vystoupení vystřídá více než sto účinkujících ze čtrnácti zemí světa.

Náplní práce Péhau-Ricaua je mimo jiné udržovat tento tradiční symbol v povědomí veřejnosti. Na scénách kabaretu se během vystoupení vystřídá více než sto účinkujících ze čtrnácti zemí světa.

Jedinou Češkou, která získala angažmá, byla Tereza BonnetŠenková. Ta nedávno v médiích řekla, že Moulin Rouge sází ve výběru tanečnic na cizinky, protože, kdo kvůli angažmá opustí na tři měsíce rodnou zemi, má větší motivaci k tomu si ho udržet než někdo, kdo bydlí za rohem.

Na prvním místě je vždy talent, postava a temperament tanečnice

Marketingový ředitel to v podstatě potvrdil, ale zdůraznil, že na prvním místě je vždy talent, postava a temperament tanečnice. Také řekl, že se v současné době jedná o módní trend, kdy umělci jezdí získávat zkušenosti do zahraničí. I Francouzky chtějí do zahraničí, a tak jezdí účinkovat třeba na Broadway.

Moulin Rouge se i v budoucnosti bude snažit zachovat tradiční koncepci představení. S tím souvisí i to, že kabaret nevystupuje nikde v zahraničí. Pouze výjimečně na pozvání přijede představit desetiminutovou ochutnávku.

Takže se stává, že soubor letí přes půl světa kvůli pár minutám vystoupení.

Pokud chcete Moulin Rouge vidět, nezbývá než zajet do Paříže, kde se odehrávají dvě představení po sedm dní v týdnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám