Hlavní obsah

Rusové chtějí, aby Leonardo DiCaprio hrál Lenina

Podle ruských filmařů by byl hollywoodský herec Leonardo DiCaprio ideálním představitelem revolučního vůdce Lenina. Zda se ale jeho obsazení do připravovaného ruského filmu podaří, zatím není jisté; producenti chtějí nejprve vyjednávat s agenty herce, kterého proslavila zejména role ve velkofilmu Titanic.

Foto: Archiv, Právo

DiCaprio je prý Leninovi podobný.

Článek

"Srovnali jsme DiCapriovy fotografie s Leninovými v mladých letech. Podoba je omračující, může tu roli hrát bez většího maskování," řekl renomovaný scenárista Alexandr Boroďanský agentuře Interfax.

Film s pracovním titulem Leninův mozek je pojat jako komedie a má rozpočet kolem 13 miliónů eur (asi 311 miliónů Kč). Boroďanský s psaním scénáře sice teprve začal, hlavní dějová zápletka už je ale daná. V humorné sci-fi se ruským vědcům podaří naklonovat nového Lenina, který v roce 2024 rozpoutá ve Spojených státech novou socialistickou revoluci. Ve skutečnosti Lenin (Vladimir Iljič Uljanov, 1870-1924) vedl bolševickou revoluci v Rusku v roce 1917.

Filmovým odborníkům se nápad s komedií o Leninovi líbí. "Lenin se už dávno stal ikonou popkultury. Proč by se nemohl stát předmětem grotesky?" poznamenal předseda svazu ruských filmových kritiků Andrej Plachov.

"Je všeobecně známo, že Leonardo DiCaprio má slovanské předky. Jeho předci z matčiny strany emigrovali z Ruska do Německa," uvedla ředitelka moskevských filmových festivalů Natalia Zeminová.

Reklama

Výběr článků

Načítám