Hlavní obsah

Naivní romantika od firmy Blackmore

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý kytarista nezapomenutelných britských dinosaurů Deep Purple Ritchie Blackmore si už před řádkou let založil rodinný podnik Blackmore's Night se svou družkou Candice. Ten zásobuje svět popem inspirovaným renesanční hudbou a mystikou všeho druhu. Nejnovější produkt nese titul Secret Voyage.

Článek

Deska Secret Voyage vyvolává rozpaky. Někdo, kdo zcela určitě umí dobře hrát na kytaru, se zde prezentuje prazvláštním historizujícím popem, který je zcela předvídatelný a bohužel také rázným krokem přeskočil hranice únosného kýče.

Jednoduché melodie dávají nejvíc prostoru zpěvačce, která sice nedělá vyložené chyby, ale je na celé desce dost monotónní a neemotivní. Blackmorova kytara většinou není slyšet a když už má (téměř hardrockové) sólo, stejně je překryté houslemi či klávesami.

Nejzajímavější momenty přicházejí, když kapela a zpěvačka ustoupí do pozadí a chvíli hraje jen akustická kytara. Škoda, že jich na této naivně romantické a lehce přeslazené desce není více. Rozhodně by pomohly více než bizarní renesanční coververze Can’t Help Falling In Love, kterou ani slovy nelze komentovat. To se musí slyšet.

Blackmore's Night: Secret Voyage, Warner 2008

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám