Hlavní obsah

AC/DC připravuje po osmi letech světové turné

– SYDNEY

Australská hardrocková skupina AC/DC vyjede v říjnu po osmi letech na osmnáctiměsíční světové turné. Bude na něm podle managementu propagovat své nové studiové album, které vyjde krátce předtím. Místa koncertů zdroj neuvedl.

Článek

Skupina zatím nezveřejnila ani název nového alba, ale prý na něm budou ještě tvrdší riffy než na předchozím. Naposled vydala skupina AC/DC v roce 2000 titul Stiff Upper Lip. V následujícím roce koncertovali legendární australští rockeři na pražském Strahově. V roce 2003 byli v New Yorku uvedeni to rokenrolové síně slávy.

Skupinu AC/DC, jejíž název je označením střídavého a stejnosměrného elektrického proudu, založili v roce 1973 v Sydney bratři Angus a Malcolm Youngovi. Do rockové historie se kapela zapsala takovými hity Highway To Hell, Let There Be Rock nebo Whole Lotta Rosie.

Kytarista AC/DC Angus Young na koncertu v Torontufoto: ČTK/AP

AC/DC prodali po celém světě na 150 miliónů alb. Deska Back In Black z roku 1980 je se 42 milióny prodaných kopií druhým neprodávanějším albem historie po albu Thriller někdejšího krále popu Michaela Jacksona.

Reklama

Související témata:

Související články

Přimhouřené oči nad příběhem AC/DC

Překladů knih o světových hudebních ikonách na našem trhu přibývá, ovšem ne všechny jsou opravdovou výstavní skříní těch, kterých se týkají. Hudební publicisté...

Výběr článků

Načítám