Hlavní obsah

To nejlepší z uměleckých veletrhů

Právo,

Do konce srpna najdou zájemci o současné výtvarné umění v pražské Galerii Jiřího Švestky obrazy, kresby, fotografie, instalace a videa, které tato nejúspěšnější česká galerie prezentuje na světových veletrzích od Basileje až po Moskvu.

Foto: Repro katalog, Právo

Obrazy Františka Kupky uvidíte v galerii také. Ilustrační fotografie koláže Františka Kupky.

Článek

Galerista Jiří Švestka o této výstavě nazvané Motivace – Dílo – Nástroj říká: „Vedle sebe jsme nainstalovali věci od současných autorů, obrazy Františka Kupky i tisky Františka Drtikola. Tato kombinace stylů a technik tak dává zajímavě vyniknout každému jednotlivému dílu.“

Zahraniční malbu reprezentuje třeba Angličanka Clare Woods, Japonka Maki Na Kamura a Rakušan Markus Huemer. Z českých současných výtvarníků jsou zastoupeni Kateřina Vincourová, Krištof Kintera, Jakub Hošek, Michal Pěchouček, Jiří Černický, Milena Dopitová a Veronika Holcová.

Galerie Jiří Švestka (Biskupský dvůr 6, Praha 1), která chystá co nejdříve otevřít i svoji berlínskou pobočku, je v červenci otevřena od úterý do pátku od 12 do 18 hodin, v srpnu ji lze navštívit jen po telefonické domluvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám