Hlavní obsah

Vzniká film o Nině Simone

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok vznikne film o životě významné americké jazzové zpěvačky Niny Simone. Bude výsledkem společného projektu MTV Films a Paramount Pictures a tvůrci deklarují, že vedle známých faktů ze života zpěvačky budou ve filmu poprvé zveřejněny i méně známé či zcela nové skutečnosti.

Článek

Hlavní roli vytvoří americká zpěvačka Mary J. Blige, hvězda současného r’n’b a v osobním životě velká obdivovatelka Simone. Není naopak známo, kdo bude film režírovat. Scénář napsala Cynthia Mortová, která má za sebou mj. práci na seriálech Tell Me You Love Me (Řekni, že mě miluješ), Roseanne nebo Will & Grace.

Nina Simone je umělecký pseudonym rodačky ze Severní Karolíny Eunice Kathleen Waymonové. Narodila se roku 1933 a zemřela v sedmdesáti letech ve Francii. Byla písničkářkou, pianistkou i textařkou. Stylově se pohybovala zejména v oblasti jazzu, nahrávala ale také písně bluesové, r’n’b a soulové.

Angažovala se v boji za práva černých obyvatel Spojených států. Je to slyšet i v textech některých jejích písniček, například To Be Young, Gifted and Black, Blacklash Blues, Mississippi Goddam nebo I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free. Vydala více než čtyřicet alb a kompilací.

Reklama

Výběr článků

Načítám