Hlavní obsah

Basista Cream chce opět hrát, Clapton zatím mlčí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocková skupina Cream je schopná vyvolat hysterii i čtyřicet let po skončení své zlaté éry. Když se v roce 2005 nakrátko obnovila, lístky na koncerty okamžitě zmizely. Jak uvedl magazín RollingStone, baskytarista Jack Bruce se nyní zmínil, že by chtěl hrát dále. Jasno by mělo být po setkání všech členů skupiny, které je naplánováno na říjen.

Foto: Profimedia.cz

Jack Bruce ze skupiny Cream

Článek

Kytarista Eric Clapton, basák Jack Bruce a bubeník Ginger Baker se setkají 3. října v Royal Albert Hall v Londýně, kde Baker dostane čestnou cenu firmy Zildjian.

"Protože jsem jen basák, nechci říkat, že je to jisté. Je ovšem velká šance, že při té příležitosti také zahrajeme," říká Jack Bruce. Dlouhodobějšímu obnovení "superskupiny" Cream brání hlavně to, že Eric Clapton má velmi úspěšnou sólovou kariéru a je téměř pořád na turné. K možnosti dalších koncertů Cream se zatím nevyjádřil. Bubeník Baker navíc žije až v Jižní Africe.

Cream se dali dohromady v šedesátých letech minulého století. Vytvořili si originální styl s prvky jazzu a své posluchače přiváděli do varu geniálními improvizacemi. Existovali velmi krátce, ale v roce 2005 se dali znovu dohromady a odehráli fantastický koncert, který vyšel i na DVD. Recenze zde .

"Chtěl bych odehrát více koncertů, protože jsem si to užíval. Bylo to plné emocí," dodal Bruce.

Reklama

Související články

Všechny pravdy Erika Claptona

Poté, co loni v říjnu vyšla v Americe a Velké Británii Autobiografie britského muzikanta Erika Claptona (63), stala se bestsellerem. Do konce roku...

Výběr článků

Načítám