Hlavní obsah

Keltský festival s Alanem Stivellem a Markétou Irglovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod tajemným názvem Lugnasad se skrývá keltský svátek i českobudějovický keltský festival, který proběhne na tamním Sokolském ostrově 30. července až 1. srpna za účasti bretonského barda Alana Stivella i populární dvojice Markéta Irglová - Glen Hansard.

Foto: Foto archív, Právo

Alan Stivell s keltskou harfou

Článek

"Bude znít keltská hudba, bude se tančit, bude se rozjímat u kruhového stolu, hledat v krajině i na mapě Jižních Čech dávné stopy keltské kultury. Nebude chybět také tradiční velkolepá zahajovací Hostina boha Luga," lákají organizátoři.

Světoznámý hráč na keltskou harfu Alan Stivell vystoupí 31. července. Vydal již přes dvacet desek, známá je např. Symphonie celtique. Spolupracoval se spoustou známých skupin a zpěváků (Kate Bush, Simple Minds, Sinead O´ Connor, Youssou N´Dour a další). Jeho vystoupení jsou poměrně vzácná, v Čechách se kromě letošních koncertů zastavil naposledy před sedmnácti lety v pražské Lucerně.

Prvního srpna se na stejném pódiu jako Alan Stivell objeví slavná oscarová dvojice Markéta Irglová - Glen Hansard a celý keltský festival zakončí.

Festival Lugnasad vznikl v roce 2006. Jeho cílem je oživovat keltské dědictví v Česku pomocí divadelních produkcí, ukázek bojů a řemesel, výstav a koncertů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám