Hlavní obsah

Kapela Horkýže Slíže trávila letní dny v kožiších

BRATISLAVA

Populární slovenská kapela Horkýže Slíže trávila nedávné horké letní dny na Slovensku v kožiších. Známí recesisté totiž natáčeli videoklip k písni Líza a Wendy z jejich desátého alba Ukáž tú tvoju zoo. Podle Gabriela Drenky ze společnosti EMI Slovakia se v klipu, který má premiéru v těchto dnech, převlékli za chlupy a vši muňky.

Článek

Příběh Líza a Wendy je totiž o dvou vších. Ty se nedopatřením nacucaly krve děvčete, které má za sebou náročnou noc s alkoholem.

"Bylo to asi nejnáročnější natáčení, jaké jsem kdy zažil. Celé hodiny vydržet v kožešinové obludě a přitom zpívat a hýbat se je fakt drsné," řekl kytarista Juraj Štefánik, který spolu se zpěvákem Petrem "Kukem" Hrivnákem účinkuje v kostýmech vší.

Speciální kostýmy se vyráběly dva týdny

Zbylí dva členové skupiny - Marek Viršík a Mário Sabo - měli kostýmy znázorňující chlupy. "Kostýmy ušité speciálně pro tuto příležitost se vyráběly dva týdny," řekl Drenka. Podle něho videoklip natáčelo 20 lidí a jeho příprava trvala přes měsíc.

Ve videoklipu se objevil i vypreparovaný divočák, který "účinkoval" už ve známém klipu kapely R n'B soul z podzimu minulého roku. Klip se stal při odevzdávaní cen akademiků Aurel nejlepším videoklipem loňského roku.

Jeho režisér Rado Štefanov poté, co dostal sošku tučňáka, poděkoval muzeu za půjčení exponátu divočáka. Jinak by prý toto zvíře musel "hrát" sám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám