Hlavní obsah

Americká herečka a zpěvačka Miley Cyrusová vydává nové album

LOS ANGELES

Patnáctiletá americká herečka a zpěvačka Miley Cyrusová, která patří k nejlépe vydělávajícím mladým umělcům na světě, vydává nové album Breakout. Doufá, že opět přitáhne milióny fanoušků.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Zpěvačka a herečka Miley Cyrusová

Článek

"Je to už zralejší. Napsala jsem všechny písně kromě dvou," řekla Cyrusová o své nové nahrávce, která podle očekávání bude ve Spojených státech trhat rekordy. Napovídá tomu i skutečnost, že lístky na její koncerty se prodávají na černém trhu za tisíce dolarů. Podle časopisu People si letos vydělá kolem miliardy dolarů (asi 15 miliard korun).

"Skládání písní, to je to, co bych chtěla dělat celý svůj život," řekla minulý měsíc Cyrusová hudebnímu magazínu Billboard. "Doufám, že tato nahrávka ukáže více než cokoli jiného, že jsem autorka písní."

Cyrusová natočila v roce 2006 televizní seriál Hannah Montanaová o dívce, která žije dvojí život: ve dne jako průměrný teenager a večer se mění ve slavnou popovou zpěvačku. Seriál, který je podle sociologů založen na myšlence, že každý může být hvězdou, přitahuje k obrazovce každý týden milióny nezletilců, hlavně ve věku od šesti do 14 let. Na základě písní ze seriálu pořádá Cyrusová svoje koncerty.

Miley Cyrusováfoto: Reuters/Brendan McDermid

Šéfredaktor hudebního magazínu Pollstar Gary Bongiovanni však upozornil na to, že idoly teenagerů někdy mívají krátký život. Jako příklad uvedl herce, zpěváka a kytaristu David Cassidyho, který zazářil v 70. letech, nebo chlapeckou kapelu New Kids on the Block z 80. let.

"Je to opravu obtížné, když jádro posluchačů tvoří děti v předpubertálním věku, protože ty dospívají, a to, co určitou dobu považovaly za senzační, nechtějí o tři roky později ani znát," řekl.

Je velkou obdivovatelkou televizního seriálu Sex ve městě

Cyrusová vyvolala minulý týden překvapení, když americkému časopisu TV Guide řekla, že je velkou obdivovatelkou televizního seriálu s erotickým nábojem Sex ve městě.

"Ráda bych udělala mladší, čistější verzi Sexu ve městě," řekla a dodala, že o sobě ráda uvažuje jako o dívce, kterou nemůže nikdo dostat.

Ve stejném rozhovoru se zmínila o tom, že jednou z věcí, bez které by nemohla žít, je bible. Údajně nosí i prsten cudnosti, který má symbolizovat její snahu vyhnout se předmanželskému sexu.

Reklama

Výběr článků

Načítám