Hlavní obsah

Tipy Katky Knechtové

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka slovenské skupiny Peha Katka Knechtová uvádí, co ji zaujalo v poslední době v kultuře. Redakčním tipem je album Jiřího Suchého Jména.

Článek

Tipy zpěvačky Katky Knechtové

Čtu: Knihu od Kurta Vonneguta Groteska, ovšem má nejoblíbenější knížka za poslední období byla Nabarvené ptáče od polského autora Jerzyho Kosinskiho.

Poslouchám: Když někam jedeme s kapelou, jsem v autě nucena poslouchat britské popové skupiny. Jsou mi blízké, ale kolikrát mi není příjemný výraz těch zpěváků. Takže si čistím hlavu při poslechu soundtracků, zvláště k filmům režiséra Kusturici.

Viděla jsem: Zajímají mě české filmy, mám je ráda. Největším lákadlem pro mě v tomto ohledu je film Želary, který má premiéru. Musím si na něj zajít.

Internet: Používám ho jako informační a komunikační prostředek. Nemám nejoblíbenější adresu, ale zajímají mě hudební stránky, novinky, a recenze

Jiří Suchý: Jména

Hravost Jiřího Suchého coby textaře dala vzniknout kompilaci s písničkami, v nichž hlavní roli hrají jména. Mužská i ženská, v každém případě inspirativní pro novopečené rodiče. Tak totiž některé Suchého skladby ve své době působily, jistě i kvůli tomu mnohé přežily dodnes. Nejstarší jsou z roku 1963 (Klementajn, Tak jak ten Adam), nejčerstvější z devětaosmdesátého (Písnička pro Zuzanu).

Sony Music/Bonton, 60:47

Reklama

Výběr článků

Načítám