Hlavní obsah

Blackmore's Night: Pokud dýcháme, nalézáme inspiraci ve všem

Právo, Šárka Hellerová

Skupina Blackmore´s Night sklízí už deset let úspěchy se svým netradičním stylem. Svá alba vydávají velmi často - jejich posledním počinem je Secret Voyage. Nejen o inspiraci a svém filmu vyprávěla zpěvačka Candice Night v našem rozhovoru.

Článek

Minulý rok jste oslavili deset let existence. Je to pro kapelu dlouhá doba?

V dnešní době mi to přijde jako dlouhý čas pro cokoli. Znám lidi, kteří se za tu dobu poznali, provdali se a ještě se stačili rozvést. Dnes je vše tak pomíjivé a rychlé, že je těžké věřit, že něco může tak dlouho existovat v zábavním průmyslu.

Obzvlášť kapela, která si štráduje svojí vlastní cestičkou. Ale já myslím, že to je právě tím, že nesledujeme žádné trendy. Děláme to, co milujeme, a necháváme se tím vést. To nám dovoluje pokračovat v tom, co máme rádi. Třeba i jedenáct let.

Nová alba vydáváte velmi často. Co vás vede k takové produktivitě?

Důležitá je motivace. Pro nás to není komerční úspěch, naše definice úspěchu je daleko hlubší, než aby MTV nebo rádio hrály naši píseň. Pro nás to znamená naplnit svá srdce a duše tím, co milujeme. Naše hudba nás definuje. Takže pokud dýcháme, nalézáme inspiraci ve všem, co nás obklopuje.

Hudební inspirací je pro nás vyhledávání a poslech melodií, které jsou staré stovky let. Něco jim přidáme, abychom je učinili pochopitelné v dnešní době. Inspiruje nás i příroda, legendy a mýty z různých oblastí, starodávné nástroje a láska. Díky tomu všemu jsme kreativní a produktivní. Jsou to barvy našeho života přeložené do písní.

I vaše nové písně jsou ovlivněny renesanční a středověkou hudbou. Jsou na novém albu i nějaké nové vlivy?

Také jsou tu nějaké lidové melodie, třeba v písni Toast To Tomorrow. Na albu máme coververzi starší Ritchieho písně Rainbow a jednu od Elvise Presleyho. Líbí se nám, že můžeme dělat hudbu jakou chceme a kdykoliv chceme.

Měla byste hrát v hororu House of Eternity. V jakém stadiu jsou přípravy filmu?

Měli bychom začít točit v červenci, ale kvůli stávce herců to možná bude odloženo. I když už nějaké herecké zkušenosti mám, minimálně z účinkování v našich klipech, tak tohle bude můj první film. Je pro mě velmi vzrušující proniknout do světa filmu.

K House of Eternity připravujete i hudbu. Bude se jednat o písně Blackmores' Night?

Určitě. Já jsem pro ten film napsala píseň For You a chceme do soundtracku zapracovat i nějaké další naše písně. Možná budu jednu z nich zpívat v jedné ze scén. For You jsem napsala pro svůj sólový projekt, slyšeli ji producenti a zdála se jim pro ten film perfektní. Také se mluví o tom, že bych měla ještě nazpívat nějaký duet, tak uvidíme...

Jaký je rozdíl mezi psaním písní pro film a pro album?

Pro mě jde pokaždé o zdroj inspirace. My jsme vlastně píseň Village Lantern psali pro film The Dark Kingdom. Šlo o závěrečnou scénu, kde se potápí vikingská loď i s hrdinou a hrdinkou příběhu, a jak se zanořuje pod hladinu, vzplane. Oni se ale nakonec rozhodli použít orchestrální hudbu.

Nicméně příběh a vizuální stránka byla velmi inspirující a vznikly z toho krásné písně. Psát písně pro film se mi velmi líbí. Člověk tak má danou myšlenku, kterou je třeba zpracovat v textu, což je fajn protiklad k tomu, že na albu si můžete psát o čemkoliv.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám