Hlavní obsah

Pitt a DiCaprio by mohli být Tarantinovými "bastardy"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Hollywoodský herec Brad Pitt by si mohl poprvé zahrát pod režijní taktovkou slavného krajana Quentina Tarantina. Podle filmového časopisu Variety se životní partner Angeliny Jolie jen tři dny poté, co mu porodila dvojčata, ve Francii sešel s tvůrcem kultovního snímku Pulp Fiction: Historky z podsvětí a jednali spolu o Pittově obsazení v Tarantinově připravovaném válečném snímku Inglorious Bastards.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý krasavec však nemusí být poslední hvězdou, která se ve filmu objeví. Ve čtvrtek 17. července má prý Tarantino jednat s Leonardem DiCapriem.

Pitt by měl podle odborného měsíčníku ztvárnit hlavní roli amerického poručíka Alda Rainea, zatímco o DiCapriovi režisér uvažuje pro postavu nacisty Hanse Landy s všeříkající přezdívkou "Lovec Židů".

Leonardo DiCaprio foto: A.M.P.A.S. 2005

I pro DiCapria, jehož proslavila hlavní role v katastrofickém trháku Titanic, by to byla první spolupráce s Tarantinem. Natáčení má začít letos na podzim v Německu a Francii.

Má to být pocta válečnému filmu, nikoli dobový film

Snímek Inglorious Bastards má být poctou klasickému válečnému filmu Tucet špinavců z roku 1967 o amerických vojácích odsouzených za válečné zločiny, kteří dostali rozkaz k "sebevražedné" misi: zavraždit nacistické důstojníky za nepřátelskými liniemi. O obsazení snímku zatím není rozhodnuto, ale dříve se v této souvislosti zmiňovala jména herců Tima Rotha, Sylvestera Stalloneho a dalších.

"Nechci, aby to vypadalo jako dobový film, nýbrž současně," řekl nedávno o svých záměrech Tarantino, podle něhož jeho nový snímek nebude ukazovat auta-veterány a domy ověšené hákovými kříži jako jiné válečné filmy. "Těch jsme viděli tolik, až se nám z toho dělá nevolno," dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám