Hlavní obsah

Šárka Vaňková zpívá, tančí a hraje

Právo, Kristýna Řeháčková

První stříbrná finalistka soutěže Česko hledá Superstar Šárka Vaňková to po skončení soutěže neměla určitě tak lehké jako vítězná Aneta Langerová, pro kterou titul znamenal otevřené dveře k velkému úspěchu na naší hudební scéně. Pro Šárku bylo druhé místo motivací k tomu, aby se s o to větší vervou pustila do práce.

Článek

Je na sebe pyšná, že si sama musela vyšlapat cestičku k úspěchu stejně jako její starší kolegové Karel Gott nebo Helena Vondráčková, se kterými se setkala při moderování zábavného pořadu Šárka!, kde se poprvé začala věnovat také něčemu jinému než hudbě.

Hrála ve filmu Panic je nanic

Ve stejném roce, kdy zvítězila v české mutaci soutěže zpěváků rozšířené po celém světě, vydala i své debutové album Věřím náhodám. Během propagace desky spolupracovala s taneční skupinou pod vedením Yemiho, od kterého se přiučila tanci.

Vaňková se zpěvu věnovala od útlého mládí a byla rozhodnutá jít cestou koncertování. Směr její kariéry ale ovlivnila nabídka první herecké role ve filmu Panic je nanic, který napsal Miroslav Buberle a natočil Ivo Macharáček.

Tam Šárka ztvárnila mladíky obletovanou krasavici. V komedii plné lechtivého humoru jde hlavním hrdinům hlavně o to, zbavit se během letních prázdnin v titulu zmíněného přízviska a Šárka je jedním z objektů jejich zájmu.

Především chce zůstat věrná zpěvu

V hlavních rolích tří zábavy a sexuchtivých mladíků se představili David Vobořil, Michal Hruška a Tomáš Žatečka. Film měl premiéru na začátku roku 2006.

Šárka byla se svou první hereckou zkušeností spokojená, ale přesto říká, že chce zůstat věrná zpěvu. V květnu téhož roku, kdy natočila film, vydala ve spolupráci s producentem Honzou Horáčkem novou desku.

Během velmi rychlého a strmého startu kariéry se toho Šárka naučila hodně. Zpívat před davy lidí a prostřednictvím televize před tisícovkami diváků, přičichla k tanci a zahrála si ve filmu. Všechny zkušenosti zúročila v muzikálovém herectví: V Kleopatře hrála Octávii a v Angelice Madame de Montespan.

Reklama

Související články

Nová CD - Rudy Linka, Sharleen Spiteri a NAS

I trh s hudebními nosiči přinesl tento týden zajímavé tituly. Rapper z New Yorku NAS připravil stejnojmennou desku, český jazzový kytarista žijící v USA zase...

Výběr článků

Načítám