Hlavní obsah

Nová komedie od Poledňákové: Líbáš jako bůh

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po divácky úspěšné rodinné komedii Jak se krotí krokodýli natočila režisérka Marie Poledňáková novou romantickou komedii Líbáš jako bůh, která bude mít premiéru v únoru příštího roku. „Scénář se mi moc líbil, hraju úspěšného spisovatele Karla, který o sobě říká krásnou větu: Já jsem byl svobodnej, i když jsem byl ženatej!“ řekl Právu k filmu Jiří Bartoška.

Článek

„Ženatej byl s profesorkou francouzštiny Helenou a teď, po rozvodu, se nechce odstěhovat z bytu, protože mu pohodlí společného soužití vyhovuje a navíc jejich vztah, zbaven otěží manželství, se začíná zlepšovat. Doufám, že z hotového filmu budou mít diváci radost,“ dodal ještě.

Jeho partnerku hraje Kamila Magálová, druhou manželskou dvojici vytvořila Eva Holubová a Oldřich Kaiser a vztahy těch čtyř se zapletou natolik, že nebude snadné je rozmotat. Líbáš jako bůh je komediálně podaný, leč bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah jak partneři, tak další členové rodiny.

Jeho partnerku hraje Kamila Magálová, druhou manželskou dvojici vytvořila Eva Holubová a Oldřich Kaiser a vztahy těch čtyř se zapletou natolik, že nebude snadné je rozmotat. Líbáš jako bůh je komediálně podaný, leč bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah jak partneři, tak další členové rodiny.

Marie Poleďnáková tvrdí, že náměty leží na ulici, stačí se shýbnout, ale vzápětí dodává: „Já už jsem si plánovala jen bezstarostné užívání života, těšila se na cestování, na nové zážitky a objevy.

Opravdu jsem neměla zájem chodit po ulici, natož se shýbat! Jenže pak tam leželo NĚCO, čemu neodoláte, co musíte uchopit, musíte do toho jít, bezhlavě a naplno. A to byl začátek projektu, v jehož scénáři se obtiskly moje zážitky, příběhy přátel, kamarádů i dětí a dokonce i situace, jejichž tvůrcem je můj vnouček.“

Kamilu Magálovou objevili v Banánových rybičkách

Kamila Magálová má z role radost: „Mám pocit, že Helenu nehraju, že ji žiju a nejen na plátně. Je to krásná, báječná role, která mi opravdu vlezla pod kůži a jsem strašně ráda, že jsem ji mohla hrát,“ říká herečka, kterou režisérka objevila, když ji viděla jako hosta televizních Banánových rybiček

„Znala jsem ji ze slovenských inscenací v 70. a 80. letech, ale to nám bylo o dvacet let méně a najednou jsem uviděla zajímavou zralou ženu, která má vnitřní jiskru a vyzařuje z ní energie,“ říká Poledňáková a Magálová dodává: „Myslím, že jsme si padly do oka. Já jsem člověk, který má docela dost energie, ale tolik energie, kolik má v sobě Marie, to prostě obdivuji.“

Kaiser je mimo natáčení spíš vážný

Lékaře Františka hraje Oldřich Kaiser, o němž Magálová tvrdí, že je mimo natáčení spíš vážný, uzavřený. „Ale jak se ocitneme na place, tak toho okamžitě zneužije a rozesmává mě. To u mě není moc těžké, protože se ráda směju, a Olda mi to občas dělá naschvál,“ říká Magálová.

I František je „tak trochu ženatý“, a sice s Evou Holubovou. „Bohuna je dost razantní ženská, která zvládne bagr i četu stavebních dělníků. A bagrem jde i na vztahy a na city.

Chlapi jsou ovšem křehké bytosti, a tak není divu, že se Bohuně s jejím přístupem občas podaří sem tam něco rozbořit. A opravování pak chce nějaký nápad. Naštěstí Bohunka je ženská, která má řešení pro každou situaci, i když to chce hodně tolerance a nadhledu,“ říká herečka.

Čtyřletý Filip Kubíček je talent srovnatelný s Tomášem Holým.

Do života ústřední čtveřice samozřejmě zasahují i jejich rodiny včetně dětí. Nejvýraznější z nich je Bastík v podání Filipa Kubíčka, syn Adama a Bely, které hrají Roman Vojtek a Martha Issová.

„Pro roli malého Bastíka jsem měla dvě alternativy,“ říká režisérka. "Jednoho pětiletého šikovného kluka, který by ji bez problémů zvládl, a pak tam byl Filípek, dítě, které má v sobě nepopsatelné kouzlo. Jenže Filipovi jsou teprve čtyři roky, navíc na konkurzu mluvil tiše, vlastně dostat z něj slovo byl problém!

Přišla jsem domů s vytištěnými fotkami, dívám se na něho se smutkem, že si ho netroufnu obsadit a najednou jsem si všimla, že má číslo 23. To samé pořadové číslo měl Tomáš Holý! Bylo to jako znamení a tak jsem do toho obrovského risku šla. I když rozsahem je role Bastíka nesrovnatelně menší, ten čtyřletý Filípek je talent, srovnatelný s Tomášem."

Menší dospělé role si zahráli například Jaroslava Adamová, Arnošt Lustig, Václav Postránecký, Naďa Konvalinková, Lucie Bílá, Karel Šíp.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám