Hlavní obsah

Lidé v Brně stáli frontu na Nohavicu, lístky zmizely za chvilku

BRNO

Stovky lidí v úterý dopoledne v Brně stály až několik hodin ve frontách kvůli lístkům na srpnový koncert písničkáře Jaromíra Nohavici. Zpěvák zahraje 15. srpna na nádvoří brněnského hradu Špilberk. Vstupenky zmizely asi za půl hodiny, uvedli pracovníci předprodejů.

Foto: Šefr Igor, ČTK

I několik hodin čekali na otevření prodejny Indies v Poštovské ulici v Brně zájemci o lístky na srpnový koncert Jaromíra Nohavici, který se uskuteční na hradě Špilberk.

Článek

Nádvoří má kapacitu více než 1 000 lidí a tamější vystoupení bude jedním ze tří prázdninových koncertů populárního zpěváka. Pořadatelé kvůli obavám z překupníků neumožnili prodej lístků po internetu a vstupenky dodali jen dvěma brněnským předprodejům. Jednotná cena činila 350 korun.

Lidé si mohli koupit jen deset lístků

První zájemci postávali před prodejnami už po sedmé ráno. Stačilo ale přijít i později. "Přišla jsem asi v 9:00 a měla jsem trochu strach, že se na mě nedostane, stálo přede mnou snad 150 lidí. Nakonec jsem v pohodě získala čtyři lístky," řekla Bohdana Malásková, která čekala před prodejnou Indies. Fronta se táhla z Poštovské ulice kolem Knihovny Jiřího Mahena až skoro na náměstí Svobody.

Kromě Špilberka zahraje Nohavica o prázdninách ještě na hradě Červený Kámen na Slovensku a na hradě ve Znojmě. Koncert v jihomoravském městě se koná 14. srpna a vstupenky se do prodeje dostanou ve středu. Zájemci je mohou získat ve znojemském předprodeji v Kovářské ulici a v recepci Althanského paláce.

Velký zájem byl už o červnový Nohavicův koncert na nádvoří Místodržitelského paláce v Brně. Více než 500 vstupenek si lidé rozebrali za 15 minut.

Reklama

Související články

Nohavica vydá v roce 2009 vlastní knihu

Písničkář Jaromír Nohavica na svých internetových stránkách oznámil, že chystá na rok 2009 vydání autorské knížky. Její součástí by měly být přiložené audio...

Zpívejme ten starý známý song

Po hravém českém překladu Mozartovy opery Cosi fan tutte svěřilo Národní divadlo moravskoslezské Jaromíru Nohavicovi „operu oper“ Dona Giovanniho. A opět...

Nový Nohavica je k dostání na internetu

Nové live CD ostravského barda Jaromíra Nohavici se ještě nedostalo na pulty obchodů, ale můžete si ho objednat přímo na autorových internetových stránkách....

Výběr článků

Načítám