Hlavní obsah

O stanové městečko nebyl letos tak velký zájem

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

O stanové městečko, jakožto jednu z nejlevnějších a nejvyužívanějších variant ubytování při karlovarském filmovém festivalu, letos nevyužilo tolik batůžkářů jako například v loňském roce.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Před odpolední výpravou do festivalových kin poslouží stan na stadiónu AC Start v Karlových Varech - Tuhnicích mladým obdivovatelkám filmu také jako kosmetický salón.

Článek

„Za celý festival jsme ve stanovém městečku zaevidovali celkem 882 stanů,“ uvedla recepční stanového městečka na stadiónu AC Start v Karlových Varech - Tuhnicích Daniela Horáčková.

„V hale přespalo za ten týden asi 180 batůžkářů a celkově tudy mohlo projít kolem sedmnácti set lidí. Je to méně než v loňském roce. To jsem se každý den na recepci nezastavili, ale letos nemáme pomalu co dělat,“ dodala s tím, že loni bylo určitě o dvě stě stanů více než letos.

Kina a večírky

Svůj stan v pátek odpoledne balili Tomáš Běla a Jakub Judas z Poděbrad. „Už pojedeme domů. V pátek se ještě ale podíváme na některé filmy. Zatím se nám nejvíce líbil ruský film Křemen,“ uvedl Běla.

„Kromě toho jsme chodili na různé večírky. Z těch měl největší úspěch koncert J. A. R. v Lázních I,“ dodal jeho kamarád Judas. „Určitě příští rok přijedeme znova. Chci z toho udělat takovou tradici, ale určitě nás přijede více, než letos. Líbí se mi tady ta atmosféra,“ dodal.

.: Jakub Judas a Tomáš Běla (na snímku zleva) z Poděbrad už v pátek dopoledne ve stanovém městečku balili své věci. foto: Právo/Rudolf Voleman

Celkem sedm filmů viděla od úterka trojice dívek z Prahy, kterou jsme přistihli při líčení u stanu. „Nám se nejvíce líbil film Karamazovi a Prosím, přetočte!“ uvedla půvabná 18letá studentka Klára Kubíková. „Nám se ale vlastně líbily všechny filmy,“ dodala její kamarádka Petra Lásková. „Chceme také přijet příští rok, ale nesmí se začátek krýt s koncem školního roku,“ dodaly jedním dechem.

Na odbyt šlo pivo

Po festivalu si určitě oddechnou servírky restaurace na stadiónu. „Každý den tady vytočíme asi tři sudy piva, o které je z nápojů největší zájem,“ uvedl servírka Ivana Telekiová.

„Z nealko nápojů jde nejvíce mattonka, kola a před hospodou ve stánku kofola. Na snídaně podáváme párky, vajíčka, bagety, klobásy. Večer se nejvíce objednávají smažené sýry a kuřecí plněné kapsy,“ dodala.

Podle organizátorů stanového městečka měla největší vliv na menším počtu ubytovaných batůžkářů skutečnost, že dva státní svátky se na začátku festivalu kryly s víkendovými dny. „Určitě je to dané tím. Jinak si to neumíme vysvětlit,“ uvedla Horáčková.

Všichni oslovení batůžkáři byli se stanovým městečkem spokojení. Změnili by jen drobnosti. „Je to trochu odtud dál do města a taky bych nechal jezdit častěji autobusy do města,“ uzavřel batůžkář Běla, než odjel zpět domů do Poděbrad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám