Hlavní obsah

George Clinton připravil coververze se Santanou a Red Hoty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstřední démon funkové scény George Clinton si udělal radost a natočil desku coververzí svých nejoblíbenějších soulových pecek s přáteli, mezi které patří Carlos Santana, Red Hot Chili Peppers, Sly Stone nebo El DeBarge.

Článek

Kromě hostů se projektu účastní i někteří členové formace P-Funk (Gary Shider, Belita Woods) a další o generaci mladší muzikanti. Clintonovým záměrem bylo právě spojit mladé a staré do jedné velké skupiny.

Otázka, co mají dnešní rapeři společného s old-schoolovým R, George Clintona netrápí. "Rapeři s tím vždycky flirtovali, dokonce i Snoop Dog zpívá," říká.

Na desku nazvanou Radio Friendly byla zařazena např. nová verze hitu z padesátých let Pledging My Love nebo Ain't That Peculiar od Marvina Gaye a Never, Never Gonna Give You Up od Barryho Whitea. Tracklist doplní i dvě skladby, jejichž autorem je sám Clinton: Heart Trouble a Mathematics of Love.

"Čekal jsem roky, abych si mohl udělat tuhle desku," tvrdí Clinton, "věděl jsem, že se funk vrátí, věděl jsem, že se Motown vrátí a případně i doo-wop. A cítil jsem, že jsem tím, kdo je má uvést."

George Clinton, který se stal po smrti Jamese Browna hlavním symbolem staré školy funku, se proslavil v sedmdesátých letech s formací Parliament-Funkadelic, jejíž obsazení se neustále měnilo. Začínal však už v padesátých letech jako člen doo-wopové vokální skupiny The Parliaments. Nová deska Radio Friendly se má začít prodávat letos v září.

Reklama

Výběr článků

Načítám