Hlavní obsah

VIDEO: Ve festivalových znělkách září Chytilová i Forman

Novinky, toh
KARLOVY VARY

Po roční odmlce se na filmový festival v Karlových Varech vrátily hrané znělky. Letošní ročník má celkem pět verzí. Novinky exkluzivně přináší dvě verze, které mají možnost zhlédnout pouze festivaloví diváci. Pilotní barevná znělka běží v televizi a hraje v ní prezident festivalu Jiří Bartoška.

Článek

„To se snad někdo p...,“ říká Bartoška ve znělce. Festivaloví návštěvníci měli celý týden možnost zhlédnout vždy před filmem jednu z dalších čtyř verzí. Ty jsou černobílé a vystupují v nich přední osobnosti světové kinematografie - Danny De Vito, Harvey Keitel, Věra Chytilová a Miloš Forman.

Režisérem letošních znělek je reklamní tvůrce Ivan Zachariáš. Na nápadu minipříběhů se podílel Martin Krejčí. Oba se snažili v necelé minutě postihnout „život“ ceny s jejími laureáty.

:. Festivalová znělka s Milošem FormanemAutor: KVIFF

Historie znělek sahá do devadesátých let. V minulosti je natáčeli například Jan Svěrák, David Ondříček, Jan Hřebejk, Petr Zelenka či Saša Gedeon. V loňském roce vznikl sestřih složený z písmen a hudebního podkresu. Původně se myslelo, že by se tato verze používala i v následujících letech. Jenže divácký ohlas nebyl takový jako u hraných znělek, proto se od nápadu nakonec upustilo.

Anketa

Zaujal/a vás jako herec/herečka
Miloš Forman
55,3 %
Věra Chytilová
18,4 %
Oba stejně
26,3 %
Celkem hlasovalo 38 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám