Hlavní obsah

Lou Fanánek Hagen nahradí v kapele Synové výčepu Františka Sahulu

Právo, Jaroslav Špulák

Když jsem v osmdesátém druhém roce začínal jako bubeník, ještě dávno před vznikem Tří sester, už tehdy jsem hrál Sahulovy písničky. K jeho skladbám mám citový vztah. Navíc znám velmi dobře kluky ze Synů výčepu. Domluvili jsme si, že budeme hrát i písně z jejich loňské desky. Pro koncertní potřebu je jen trochu přearanžujeme, říká v rozhovoru pro Právo Lou Fanánek Hagen.

Článek

Co vás vedlo k tomu vstoupit jako zpěvák do Synů výčepu, kapely nedávno tragicky zesnulého Františka Sahuly?

Napadlo mě, že by poté, co Sahula zmizel, mohly začít vznikat nějaké revivaly, které by k jeho písničkám nebyly moc citlivé. Synům výčepu jsem nabídl spolupráci a tím chtěl podobné situaci předejít. Také si myslím, že jsem nejpovolanější pro to pozvednout opuštěný praporec.

Když jsem v osmdesátém druhém roce začínal jako bubeník, ještě dávno před vznikem Tří sester, už tehdy jsem hrál Sahulovy písničky. K jeho skladbám mám citový vztah. Navíc znám velmi dobře kluky ze Synů výčepu. Domluvili jsme si, že budeme hrát i písně z jejich loňské desky. Pro koncertní potřebu je jen trochu přearanžujeme.

Jste především zpěvákem Tří sester, nedávno jste vydal sólové album Jevany, které prezentujete na probíhajícím turné Tří sester. Jaké místo bude mít ve vašem působení na hudební scéně koncertování se Syny výčepu?

Bude to takový doplňkový soubor, se kterým budu zpívat, když budou mít Sestry volno. Chceme také občas uspořádat nějakou vzpomínkovou akci.

Letos například nebude vánoční sesterské turné, protože náš baskytarista ing. Magor odjede na přeplavbu Atlantiku. Rozhodli jsme se s kapelami MZH a Doktor P. P. uspořádat minipřehlídku nazvanou Sahulovy Vánoce.

Budou vznikat i nové písničky?

Jak se to vezme. Dostal jsem od Doda, což je chlapík, s nímž se Sahula v posledních týdnech svého života nejvíce zdržoval, sešit se sedmi skoro hotovými texty. Napadlo nás, že bychom je mohli dodělat a vydat. Nejlepší by bylo nahrát živý koncert a ty písně k němu přidat. Úplně nové skladby ale asi dělat nebudeme.

Je mezi těmi texty i ten, jenž Sahula napsal po návratu z vězení a sype si v něm popel na hlavu?

To je právě ten malér. Mám úplně jiné texty a tenhle nezná ani Dodo. Sahula ho napsal na své internetové stránky a odtud ho vzali novináři. To ovšem znamená, že je tu v podstatě další písnička.

Reklama

Související témata:

Související články

Fanánek chce být funky

Lou Fanánek Hagen býval modlou. Když jsme my chlapci ze základky pustili ve škole v přírodě z kazeťáku Život je takovej, noční vychovatelka se mohla zbláznit,...

Výběr článků

Načítám