Hlavní obsah

Glover ve Varech povečeřel grilovaného tuňáka z Indického oceánu

– KARLOVY VARY
Právo, Rudolf Voleman

Grilovaný tuňák z Indického oceánu a kousky vlažného humra - to byly hlavní chody uvítací večeře v karlovarském Grandhotelu Pupp na počest příjezdu hvězdy amerických akčních filmů Dannyho Glovera na filmový festival.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Americký herec Danny Glover po příjezdu před Grandhotel Pupp.

Článek

„K tomu se podávala jarní naťová cibulka, pikantní omáčka z čerstvých brusinek, malin a chilli papriček. Dále pak presovaná kachní játra Foie Gras jako předkrm a k dezertu domácí lívance se zakysanou smetanou a skořicovým máslem,“ prozradila generální ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer - Ferklová.

Glover, jenž je znám především jako hvězda z akční série Smrtonosná zbraň, kde hrál s Melem Gibsonem, patří k neuznávanějším černošským hercům současnosti. Na festivalu dostal Cenu prezidenta festivalu Jiřího Bartošky a představil také svůj nový film Honeydripper. V Karlových Varech je k vidění ale i jeho další film Prosíme, přetočte!

„Glover je u nás ubytovaný v Císařském apartmánu,“ pokračovala Ferklová, podle které je tento apartmán, jenž podle hotelových internetových stránek stojí na noc 700 eur (asi 17,5 tis. Kč), je pro herece rezervovaný minimálně do pátku.

Ještě prestižnější Prezidentský apartmán, který podle stejného zdroje přijde na noc se snídaní na 1300 eur (asi 32,5 tis. Kč), hotel zřejmě rezervoval pro první dámu Livii Klausovou, která do lázní přicestovala ve čtvrtek odpoledne. A to bez chotě Václava Klause, jenž se na zámku v Lánech zotavuje po operaci kyčelního kloubu.

Hollywoodská hvězda je skromná

Generální ředitelka sice neměla možnost s Gloverem osobně hovořit, ale personál jej hodnotí velice dobře. „Neměl dosud žádné zvláštní přání,“ uvedla Ferklová.

„Je to sympatický bezproblémový host. Dopoledne jsem jej potkala v hotelu, když odcházel do Thermalu,“ dodala s tím, že hotel přichystal pro Glovera malé dárky, které pravidelně obšťastňuje festivalové celebrity.

„Opět je to župan s vyšitým jménem hosta, vřídelní sůl a také láhev karlovarské becherovky,“ uzavřela.

Reklama

Související články

OBRAZEM: Preparovaná lidská těla v Lucerně

Netradiční výstava bude v sobotu zahájena ve Velkém sále pražské Lucerny. Expozice, kterou na různých místech světa shlédlo už 16 miliónů lidí, nabízí dvacet...

Výběr článků

Načítám