Hlavní obsah

Extrémní metal v Trutnově s Macabre a Extreme Noise Terror

TRUTNOV

Představitelé těch nejextrémnějších metalových odnoží včetně grind core vystoupí na festivalu Obscene Extreme, který se koná v pátek a v sobotu v Trutnově ve známém areálu Na bojišti. Chybět nebudou Finové Impaled Nazarene, američtí Macabre britští zakladatelé grind core Extreme Noise Terror.

Článek

Nejsilnější je program v sobotu večer, kdy vystoupí legendární zakladatelé grind coru Extreme Noise Terror, pro něž je typické využití dvou vokalistů, a kteří dokázali dovést z punku vzešlé speed core do maximálního extrému.

Z punku vyšli i Pisschrist, kteří vystoupí týž večer. Vliv na ně měli Discharge. Grindu se věnují i Le Scrawl, zkoušejí jej však obohatit o prvky jazzcoru.

Chicagské trio Macabre, označované za hlavní hvězdy festivalu, nabízí svou typickou kombinaci black deathu, grindu a hard coru. Kapela, která svůj styl označuje za murder metal, má zájem především o slavné vraždy, což je patrné i z názvů jejich písní a alb.

Metalu jsou věrní finští Impaled Nazarene, kteří mísí black s deathem. Momentálně propagují na turné svoje nejnovější album Manifest.

Páteční program sice není tak nabitý známými jmény, ale za pozornost stojí jistě Putrid Pile, které tvoří jediný muž, zpívající - jde-li v tomto případě ještě hovořit o zpěvu - kytarista Shaun LaCanne. V pátek večer vystoupí i švédští grindeři Regurgitate a Splitter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám