Hlavní obsah

Seal se v Praze nepředal

Právo, Ilja Kučera ml.

V úterý vystoupil před důstojně zaplněnou halou na pražském Výstavišti britský zpěvák, skladatel a hitmaker Seal. Zavítal k nám při své třetí návštěvě v rámci aktuálního turné, kterým propaguje své páté, album System.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Seal v Praze

Článek

Rodák z britského Peddingtonu oslavil letos v únoru pětačtyřicáté narozeniny. Tenhle charismatický zpěvák nigerijského původu, jehož rodné jméno Olusegun znamená „Bůh je vítěz“, je charakteristický především působivým zabarvením hlasu. Na pražském koncertě si však dík ne zrovna ideálnímu nazvučení oddaní fanoušci  jeho neopakovatelné hlasové barvy neužili zrovna plnou měrou. Přesto přijímali průřez jeho tanečně hitovou tvorbou s nestrojeným nadšením.

V rámci večera zazněly písně jako Killer, Amazing, Just Like Before, The Right Life či Love's Divine. Nesporně sympatickým jevem byl fakt, že část publika zpívající refrény se Sealem zjevně znala anglické texty a nepobrukovala pouze foneticky, jak u nás bývávalo na koncertech zvykem. Zpěvák se zase odměnil několika českými slůvky jako „dobrý večer“, „děkuji“ a „láska“.

Zajímavým promyšleně estetickým doplňkem bylo využití trojice velkoplošných obrazovek. Nebylo pouze efektně samoúčelné, ale pomocí předtáček a grafických prvků vycházejících z obalu posledního Sealova alba s hudbou promyšleně korespondovalo.

Na druhou stranu Seal a jeho tříčlenná kapela působili místy dojmem, že pro roztančenou halu hrají napůl plynu. Jejich výkon lze nejlépe označit slůvkem standardní. Zpěvák v rámci show daroval publiku hned několik použitých černých ručníků, které se pod pódiem staly vzácnou trofejí. Nenaplnily se však spekulace o tom, že se na jevišti objeví i Sealova manželka, topmodelka Heidi Klum, která zpěváka do Prahy doprovázela a s níž na svou poslední desku natočil  svatební duet Wedding Day. Po devadesáti minutách koncertu se Seal jednoduše uklonil, představil kapelu a zmizel bez jediného přídavku. V člověku tak zůstal pocit solidně odvedené práce ale nic víc.

Reklama

Výběr článků

Načítám