Hlavní obsah

Pohodář z Karibiku Heston

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karibsko-americký soulový zpěvák Heston vydání svého sólového debutu Storyteller přesně načasoval. Uprostřed léta se jeho nespěchající, prosluněné balady patrně trefí do nálady nejednoho relaxujícího hudebníka fanouška. Jako soundtrack k podvečernímu popíjení koktejlů jsou ideální.

Článek

Narodil se v Karibiku, kde podle svých slov vyrůstal obklopen hudbou. Kromě sbírky otcových desek poslouchal denně i rádio, které vyhrávalo reggae, soul i pop.

Sedmdesátá léta v něm zůstala hluboko zaryta, stačí se podívat na jména, kterými se sám cítí ovlivněn: Al Green, Prince, Beres Hammond, Bob Marley, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Aretha, Donna Summer, Diana Ross, Elton John, The BeeGees, Cat Stevens, Michael Jackson a další.

Heston svým debutem nepřináší nic převratného, podstatné je, že vynikajícím způsobem zvládá své muzikantské řemeslo. Sám píše, produkuje i zpívá.

Křehké balady, které jsou jeho nejsilnější stránkou, přiznávají inspiraci rhytmandbluesovou scénou 70. let, Heston však není purista a nejede na současné retro-soulové vlně, kterou vyvolala Amy Winehouse, Sharon Jones a Duffy. Častěji, než je v soulu zvykem, sáhne po akustické kytaře, dechy a mohutná aranžmá jsou mu spíše cizí.

Reklama

Výběr článků

Načítám