Hlavní obsah

Kde se během festivalu dobře napít

Novinky, Štěpán Kučera, Jakub Anděl, Festivalový deník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Nejen filmem je živ filmový festival. Patří k němu i noční život, posezení s přáteli u skleničky. Seznam čajoven, kaváren, vináren, hospod a klubů sestavili redaktoři Festivalového deníku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Barman ve Stanu Kapitána Morgana míchá jeden z drinků.

Článek

Trasa jihozápad

Popít lze i přímo v Thermalu nebo v pivních stanech rozestavěných kolem, ale na delší dobu se zastavíme až ve Stanu Kapitána Morgana, oficiálním cocktail baru festivalu. Vedle koktejlů a ústředního vytápění (topí se, jenom když je venku zima) návštěvníky rozehřejí taky dýdžejské sety, které rozduní stan každý den od čtyř hodin.

...když se chcete po návštěvě u Kapitána Morgana trochu zklidnit. Je tu k dostání přes 100 druhů čajů a 16 druhů kávy.

...když se chcete po návštěvě čajovny zase trochu rozjařit. Je tu k dostání pro změnu přes 100 druhů koktejlů.

Vedle posezení na zahrádce vás možná osvěží i báseň Bohuslava Reynka Stíny letní noci, napsaná fixem na výloze.

Pro drsnější romantiky čeká na kopci nad Panasonikem tahle prý kultovní pivnice.

Tento podnik jsme navštívili i při minulém, gastronomickém výletě, teď zůstaneme do noci. V souladu se svým názvem se tenhle podnik zaměřuje hlavně na „oldies“ hudbu, ale po dobu konání festivalu tu každou noc hrají dýdžejové.

Během festivalu tu jsou kromě prodloužené otevírací doby připravené tematické večírky inspirované asi různými druhy alkoholu – latinský, mexický nebo třeba námořnický.

.: Strávit večer se dá v Barracudě.foto: Právo/Milan Malíček

Tady budou během festivalu vystupovat docela známá jména od dýdžeje Trávy přes Please The Trees po hardcoreovou kapelu Jolly Joker, a to pro festivalové návštěvníky zdarma.

Toto je nejzazší bod naší výpravy – pivnice s příchutí punku, kde stojí pivo vzpomínkových 17,50.

Trasa severozápad

Pro pití tu platí totéž co při minulé procházce pro jídlo – ceny ve zdejších podnicích nejsou úplně „festival friendly“ – ale přesto se tu dá pár dobrých míst najít.

Oblíbený podnik redakčního kolegy a karlovarského rodáka Jakuba Anděla nabízí kromě vína i pivo a různá dobrá studená jídla.

.: Svatováclavský vinný sklep zve na skleničku.foto: Právo/Milan Malíček

Přes den slouží jako kavárna a láká návštěvníky mimo jiné na internetový koutek a výstavu fotek; přes noc se prostor stane klubem, kde se na dvou pódiích střídají kapely jako J.A.R., PSH nebo Toxique (a jako třešnička na dortu ještě Michal David).

Název „filmové vinárny“ samozřejmě odkazuje ke stejnojmennému snímku, který se ve Varech promítal před dvěma lety. Provozuje ji šest umělců, mezi nimi třeba Jan Hřebejk, David Ondříček nebo grafický designér festivalu Aleš Najbrt.

Reklama

Výběr článků

Načítám