Hlavní obsah

Na New York Ska Jazz Ensemble do Vroutku

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejen s proslulou americkou skupinou New York Ska Jazz Ensemble (NYSJE) se můžete setkat mezi 22. a 23. srpnem ve Vroutku u Podbořan, kde se koná devátý ročník akce Rock for Church(ill).

Článek

Festival Rock for Church(ill) vznikl původně za účelem záchrany kostela Svatého Jakuba většího z první poloviny 13.století. První tři roky na něm vystupovali převážně kapely regionálního významu, ale v poslední době se zprofesionalizoval a jeho program je srovnatelný s velkými festivaly.

Hlavní zahraniční hvězdou jsou letos proslulí Američané New York Ska Jazz Ensemble, kteří Česko pravidelně zařazují do programu svých turné už řadu let.

Skupina známá pod zkratkou NYSJE vydala od roku 1994 pět výborných desek plných hravé muziky založené na jamajských rytmech, dechových riffech i bohatých sólech. Ústřední postavou kapely je saxofonista a zpěvák Rocksteady Freddie, na kytaru hraje Alberto Tarin, na bicí Yao Dinizulu a na basu Greg Leventhal. Mezi svými vzory tito špičkoví instrumentalisté uvádějí např. Skatalites, Jimmyho Cliffa, Toots and The Maytals či Johna Coltrana a Sonnyho Rollinse.

Kromě NYSJE vystoupí také španělští Caňaman, britští Atomic Hooligan či King Banana z Německa. Česko zastupují skupiny Navigators, Monkey Business, UDG, United Flavour, Sunshine, Wohnout, Švihadlo či Prague Ska Conspiracy.

Vstupenky na Rock For Church(ill) lze objednat online na rezervace@rfch.cz či zakoupit v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketpro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám