Hlavní obsah

Blíží se největší reggae a ska-punkový festival v ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 18. do 20. července se na louce u obce Olší u Tábora sejdou tisíce příznivců reggae, ska a ska-punku na festivalu Mighty Sounds. Vystoupí tam stovky účinkujících z celého světa.

Článek

Organizátoři Mighty Sounds považují za největší hvězdu letošního ročníku jamajskou zpěvačku Doreen Shaffer (vlastním jménem Monica Johnson). Debutovala již v roce 1964 a proslavila se duety s legendárním Jackie Opelem, původním zpěvákem The Skatalites, jehož v té době na deskách doprovázeli i The Wailers. Zpěvačka koncertovala a nahrávala s původní sestavou The Skatalites až do smrti Dona Drummonda v roce 1967.

"Jeden ze svých největších hitů Try a Little Smile natočila v roce 1977 po 18 měsících strávených na Bahamách a hned po návratu jím zbořila všechny jamajské hitparády. Doreen navázala na svou dlouhodobou spolupráci s the Skatalites a jejími členy a několik let po reunionu Skatalites se stala jejich frontmankou. Do dnešní doby s nimi stačila natočit přes 15 studiových i živých alb," uvádí za organizátory Jakub Siňor.

V devadesátých letech vyrazila Doreen Shaffer na sólo dráhu a v Česku bude vystupovat s belgickou doprovodnou kapelou Moon Invaders, s níž chystá i album.

Dennis AlCapone, Dr. Ring Ding i Polemic

Doreen Shaffer samozřejmě není jediným jménem třídenního festivalu. Mimo jiné přijedou Dennis AlCapone, Real McKenzies, Madd Caddies, Irie Revoltés, The Toasters, Subhumans, Heartbreak Engines, Yellow Umbrella, Dr. Ring Ding, Polemic, Prague Ska Conspiracy a Navigators.

Vstupenky lze koupit na tři dny (předprodej za 620Kč, na místě 680Kč), na sobotu a neděli (550Kč), nebo jen na neděli za 430Kč. Objednat je lze v sítích Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a na stránkách www.mightysounds.cz, kde najdete také kompletní program s rozepsanými časy vystoupení jednotlivých skupin.

Reklama

Výběr článků

Načítám