Hlavní obsah

Čachtická paní bude zřejmě uvedena v televizi, konec však bude jiný

– KARLOVY VARY
Novinky, toh

Na české poměry velkorozpočtový snímek Bathory Juraje Jakubiska by měl mít v televizním zpracování jiný konec. Tedy pokud se tvůrci filmu dohodnou s Českou popřípadě Slovenskou televizí. Jakubisko to uvedl na nedělní tiskové konferenci v karlovarském hotelu Thermal. Jeho manželka uvedla, že příběh Čachtické paní je již do distribuce prodaný ve střední a východní Evropě.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Juraj Jakubisko a Deana Horváthová-Jakubisková

Článek

„Získali jsme již i světového distributora,“ uvedla Deana Horváthová-Jakubisková. Podle ní je zájem i z Ameriky. Zmínila se také o televizní podobě Bathory. Film je dlouhý téměř dvě a půl hodiny a děj je rozdělen na tři části. „Ještě zůstávají skulinky a drobné příběhy, které se do filmu nedostaly. Uvažujeme o dvou či třídílném televizním filmu,“ komentovala Jakubisková.

Režisér doplnil, že závěr v televizi bude úplně jiný než v kině. Například na filmovém plátně jedna ze služek Čachtické paní umírá, ale v televizi přežije. Jakubisko také odmítl, že by převracel historii, protože prý ani historikové nejsou jednotní. Ohlasy ohledně historické stránky Bathory dostal jak kladné, tak i záporné. Blíže se k tomu však nevyjádřil.

„Bez diváků je film mrtvý, proto doufáme, že si diváky najde,“ řekl na závěr tiskové konference Jakubisko.

Tvůrce filmu mohli zpovídat i čtenáři Novinek. Jakubiskovi odpovídali na dotazy ohledně financí, nahoty ve filmu či problémy kolem odkládané premiéry snímku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám