Hlavní obsah

Digitální televize Barrandov TV začne vysílat 11. ledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Nová digitální televize Barrandov TV, která chce být alternativou k současné programové nabídce, začne vysílat 11. ledna. V Karlových Varech to v sobotu oznámila předsedkyně představenstva akciové společnosti Barrandov Televizní Studio Janka Vozárová.

Článek

"Do startu vysílání naší plnoformátové digitální televize zbývá 190 dnů," uvedla Vozárová. Barrandov TV se zaměří na městského diváka od 30 let, pro kterého chce vysílat komentované zpravodajství, netradiční zábavné pořady, evropské filmy a dokumenty. Základ programu má tvořit vlastní tvorba, která se bude obsahem i způsobem zpracování lišit od ostatních komerčních televizí. Začne se natáčet na podzim.

"Chceme být jiní," komentoval to šéf programu Přemysl Svora. Prostor ve vysílání dostanou i diváci: televize vytvořila databanku amatérských filmů na webu www.ukazse.tv, kam veřejnost dodnes umístila na 200 snímků. Nejlepší z nich se objeví už od 14. července na webu www.kinobarrandov.tv a po Novém roce i na obrazovce.

Místopředseda představenstva Barrandov TV a ředitel marketingu Janis Sidovský ČTK řekl, že televize se během prázdnin přestěhuje do takzvaného Paláce zábavy se třemi ateliéry, news roomem, restaurací a kancelářemi. V plánu je i výroba původního sitcomu, na jehož námět televize minulý týden vyhlásila poptávkové řízení. Novou digitální televizi bude možné naladit třemi způsoby - přes satelit, set-top-box a kabel.

Vlastníkem Barrandov TV je akciová společnost Barrandov Televizní Studio, která má více akcionářů. Majitelem největšího počtu akcií je společnost Moravia Steel, v níž má hlavní slovo podnikatel Tomáš Chrenek.

Barrandov TV je jednou ze šesti nových digitálních stanic, které původně po rok a půl dlouhém výběrovém řízení vysílací rady získaly v dubnu 2006 licenci pro nastupující digitální zemské vysílání (označované jako DVB-T). Vinou soudních sporů vyvolaných neúspěšnými uchazeči o ně ale přišly. Nárok na ně nakonec šesti původním vítězům tendru zajistila až novela mediálních zákonů, která platí od začátku letošního roku.
Kromě Barrandov TV se to týká plnoformátové stanice Febio TV, hudebního kanálu Óčko, zpravodajsko-publicistické stanice Z1, stanice pro mladé TV Pohoda a regionální RTA. Z nich již Óčko šest let vysílá, nyní přes satelit, kabel a internet a také přes digitální zemské vysílání. V éteru přes zemské vysílání na společných kmitočtech s Primou je možné sledovat i RTA. První ze stanic budovaných na "zelené louce", která spustila vysílání, se počátkem června stala Z1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám